Foto: Urban City, 14. jul 2007.

Nepunih mesec dana nakon smrti bubnjara Čarlija Votsa jedan od najznačajnijih rokenrol bendova svih vremena „Rolingstonsi“ nastupili su uživo na privatnoj zabavi na stadionu „Žilet“ koju je organizovao vlasnik „Nju Ingland Pejtriotsa“ Robert Kraft.

Rokerski veterani, koji počinju američku turneju u nedelju u Sent Luisu, svirali su neke od svojih najpoznatijih pesama za oko 300 ljudi.

Koncert je otvoren pesmom Let’s Spend the Night Together, a među 15 odsviranih pesama našle su se i Tumbling Dice, Under My Thumb, Gimme Shelter, Start Me Up, Miss You, Jumpin’ Jack Flash, kao i Street Fighting Man i (I Can’t Get No) Satisfaction.

Čarli Vots preminuo je u Londonu 24. avgusta u 80. godini. Mik Džeger i Kit Ričards izjavili su da su taj nastup i predstojeća turneja posvećeni upravo Votsu.

„Sa Čarlijem smo išli na turneje 59 godina i nedostaje nam naš veliki prijatelj i kolega iz benda“, rekao je Džeger.

Koncert za 300 zvanica organizovan je u improvizovanom šatoru na terenu „Nju Ingland Pejtriotsa“, a snimanje je bilo strogo zabranjeno.

Među 300 odabranih koji su imali tu privilegiju da slušaju uživo „Rolingstonse“ bili su guverner Masačusetsa Čari Bejker, koosnivač „Moderne“ Nubar Afejan, jedan od vlasnika NBA kluba Filadelfije Majk Rubin, vlasnik UFC-a Dejna Vajt…

KOMENTARIŠI