RRA „Braničevo-Podunavlje“: Program mentoringa za preduzetnike i MSP koji se bave preradom...

RRA „Braničevo-Podunavlje“: Program mentoringa za preduzetnike i MSP koji se bave preradom mleka i proizvodnjom sireva u regionu Braničevo-Podunavlje

U okviru Projekta „Najbolje iz BP – Podrška preduzećima za proizvodnju mlečnih proizvoda u regionu Braničevo-Podunavlje“ koji implementira Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“, a finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO, raspisan je Poziv za učešće u Programu mentoringa.

Program je namenjen isključivo aktivnim preduzetnicima i MSP koji se bave preradom mleka i proizvodnjom sireva u regionu Braničevo-Podunavlje, a korisnicima obezbeđuje podršku stručnjaka u određenoj oblasti. Ova usluga ima za cilj konkretno unapređenje kvaliteta postojećih ili razvoj novih proizvoda, unapređenje tehnoloških procesa, efikasnosti poslovanja i poslovnog planiranja, marketinga i pristupa tržištu, ili neke druge oblasti poslovanja korisnika. Program predviđa usluge mentoringa za najmanje 5 korisnika, u trajanju od 1-4 dana.

Rok za prijavu je 20. januar 2020. godine, a više informacija o uslovima učešća dostupno je na OVDE, a za sve dodatne informacije zainteresovani učesnici se mogu obratiti Ivani Antonijević, na telefon 060/5 100 500 ili putem mejla ivana.antonijevic@rra-bp.rs.

Inače, projekat „Najbolje iz BP – Podrška preduzećima za proizvodnju mlečnih proizvoda u regionu Braničevo-Podunavlje“ implementira Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“, a finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO. Cilj Projekta je da preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima u sektoru prerade mleka koji su registrovani i posluju na teritoriji regiona Braničevo-Podunavlje, pruži različite vrste usluga podrške na osnovu kojih će biti u mogućnosti da unaprede svoje poslovanje i kvalitet proizvoda, odnosno da se bolje pozicioniraju na domaćim i stranim tržištima.

Aktivnosti predviđene Projektom tako predviđaju usluge stručnog mentoringa, obuke, studijsku posetu primerima dobrih praksi i uvođenje standarda, odnosno razvoj brenda njihovih proizvoda. Učesnici u Projektu će takođe biti podržani u efikasnijem pristupu tržištu kroz aktivnosti usmerene na poslovno povezivanje i razvoj sektorskog lanca vrednosti, unapređenje digitalnog marketinga i zajedničku prezentaciju na odabranom domaćem sajmu. Više informacija o Projektu dostupno je OVDE.

KOMENTARIŠI