U selu Carevac, nadomak Velikog Gradišta, žive Aca (44), i Verica (48), sa dvoje dece Andrijanom (13) i sinom Andreom (10), u Acinoj porodičnoj kući. I Aca i Verica su imali jedan brak pre ove zajednice, iz kog samo Verica ima dvoje odrasle dece koja više ne žive sa njima. Aca i Verica su imali veoma težak život, oboje su radili naporne fizičke poslove. U svojoj 13-to godišnjoj zajednici zajedno rade kao profesionalne drvoseče. Imaju svoj traktor i motorne testere. Njihova deca su naučila sama da kuvaju i da se brinu o sebi kad dođu iz škole, jer u toku sezone Aca i Verica bukvalno rade po ceo dan. Aci je hobi skupljanje gvožđa od kojih pravi razne izume kao što su sušač za voće, bojler. Nemaju kanalizaciju, ali su napravili kupatilo u kome mogu da se kupaju, i funkcionalnu kuhinju. Verica je izuzetno čista žena, i iako imaju podove od blata, sve je vrlo čisto i uredno.

U ovoj epizodi, prvi izazov koji je imala Tamarina ekipa bila je da isele Atanackoviće, jer je Aca imao neverovatno puno stvari koje je skupljao u kući i u dvorištu. Iako je vreme radilo protiv Tamarinih majstora, priskočile su u pomoć sve komšije iz sela. Marko Ivanović je iskopao svojom kombinirkom rupu za septičku jamu. On je pomagao Tamari i u prethodnoj sezoni, kada je ekipa bila na istoj opštini, ali u selu Topolovnik. Takođe, još jedan Topolovčanin je došao da uradi oluke, dragi Voja sa njegovim sinom. Zahvaljujući zajedničkom radu, Atanackovići su na vreme dobili novi dom. U ovoj epizodi videćete i nov sistem ugradnje i vrste septičke jame, koja je postala standard u Evropi.

Foto: S Tamarom u akciji

Veliko Gradište i njegova okolina, ima divne priče i prelepu prirodu. U ovoj epizodi Tamara će pričati o Vlastimiru Pavloviću Carevcu, Žanki Stokić, odbojci, pasuljijadi, tačnije čuvenoj sorti gradištanskog pasulja, a videćete i kako izgleda selo Ram i koje istorijske priče krije. A posebna poslastica biće priča o prvom, i jedinom zvaničnom vampiru na svetu, iz sela Kisiljevo, kod Gradišta.

Treća epizoda nove sezone na programu je u petak 23.marta na Prvom programu Javnog servisa sa početkom u 21 čas.

KOMENTARIŠI