U sinoćnjoj epizodi serijala “S Tamarom u akciji“ gledaoci su pratiti renoviranje doma porodice Atanacković iz sela Carevca kod Velikog Gradišta.

Foto: S Tamarom u akciji

To je već druga Tamarina akcija u ovoj opštini, a ekipi su u plemenitoj nameri da pomogne četvoročlanoj porodici priskočile u pomoć komšije i majstori iz sela kao i lokalna samouprava kako bi se Atanackovići na vreme uselili u novi dom.

Foto: Urban City / TV Capture

Tamara je ovom prilikom obišla zanimljive lokalitete u opštini Veliko Gradište i čula interesantne priče koje je preneti gledaocima RTS-a.

Foto: Urban City / TV Capture

U ovoj epizodi, prvi izazov koji je imala Tamarina ekipa bila je da isele Atanackoviće, jer je Aca imao neverovatno puno stvari koje je skupljao u kući i u dvorištu.

Foto: Urban City / TV Capture

U selu Carevac, nadomak Velikog Gradišta, žive Aca (44), i Verica (48), sa dvoje dece Andrijanom (13) i sinom Andreom (10), u Acinoj porodičnoj kući. I Aca i Verica su imali jedan brak pre ove zajednice, iz kog samo Verica ima dvoje odrasle dece koja više ne žive sa njima.

Foto: Urban City / TV Capture

Aca i Verica su imali veoma težak život, oboje su radili naporne fizičke poslove. U svojoj 13-to godišnjoj zajednici zajedno rade kao profesionalne drvoseče. Imaju svoj traktor i motorne testere.

Foto: Urban City / TV Capture

Njihova deca su naučila sama da kuvaju i da se brinu o sebi kad dođu iz škole, jer u toku sezone Aca i Verica bukvalno rade po ceo dan.

Foto: Urban City / TV Capture

U ovoj epizodi Tamara je pričala o Vlastimiru Pavloviću Carevcu, Žanki Stokić, odbojci, pasuljijadi, tačnije čuvenoj sorti gradištanskog pasulja, a gledaoci su mogli da vide i kako izgleda selo Ram i koje istorijske priče krije.

Foto: Urban City / TV Capture

Posebna poslastica bila je priča o prvom, i jedinom zvaničnom vampiru na svetu, iz sela Kisiljevo, kod Gradišta.

KOMENTARIŠI