Sa 0,88 promila alkohola vozio 203,1 kilometara na čas, ograničenje 80

Sa 0,88 promila alkohola vozio 203,1 kilometara na čas, ograničenje 80

Foto: Pixabay // ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, presretačem su u razmaku od nekoliko sati zaustavili dvojicu vozača zbog većeg prekoračenja brzine i vožnje pod dejstvom alkohola.

Policija je u subotu, oko 23 časa, na državnom putu Čačak – Beograd, u Surčinu, zaustavila 36-godišnjeg vozač „audija“ koji se kretao brzinom od 203,1 kilometar na čas na delu puta gde je ograničenje brzine 80 kilometara na čas, što predstavlja nasilničku vožnju, saopštio je danas MUP.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom u stanju visoke alkoholisanosti, sa 0,88 promila alkohola u organizmu.

Policija je prethodno, oko 18.30 časova, na državnom putu Raška – Kraljevo, u Kraljevu, zaustavila 34-godišnjeg vozača „mercedesa“ koji se kretao brzinom od 166,6 kilometara na čas, na delu puta gde je ograničenje brzine 80 kilometara na čas, saopštio je danas MUP.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom u stanju srednje alkoholisanosti sa 0,62 promila alkohola u organizmu.

Obojica vozača isključena su iz saobraćaja i protiv njih su podnete prekršajne prijave.

1 KOMENTAR

 1. Da li je moguće da je podneta samo prekršajna umesto
  KRIVIČNE prijave?!?!
  Ovo nije isto kao bacanje opuška, pljuvanja po trotoaru to su prekršajne prijave..
  Sada da uporedimo težinu prekršaja!
  Ovo je van svake pameti zato svake godine raste broj poginulih u saobraćaju!
  Ovo treba menjati pod hitno!

KOMENTARIŠI