Sa Petrovaradinske tvrđave odneto 60 tona smeća

Sa Petrovaradinske tvrđave odneto 60 tona smeća

Od početka festivala Egzit, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici JKP "Čistoća" Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima skoro 60 tona smeća na gradsku deponiju, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Od početka festivala Egzit, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici JKP “Čistoća” Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima skoro 60 tona smeća na gradsku deponiju, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Direktor JKP “Čistoća” Vladimir Zelenović rekao je da je sav otpad prispeo sa tog prostora odnešen na trake u reciklažnom centru na dalju separaciju i preradu.

“Velika količina reciklažnog otpada sa Egzita podrazumeva limenke, karton, PET ambalažu, plastiku. Uz održavanje Petrovaradinske tvrđave, naš prioirtet je zaštita životne sredine i na ovaj način to pokazujemo”, rekao je Zelenović.

Kako se navodi, tokom pet festivalskih dana, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i keju, aktivno je radilo 80 radnika JKP “Čistoća”, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno oko 150 zaposlenih u JKP “Čistoća”.

“Naš posao završetkom Egzita nije gotov, jer u narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave”, navodi se u saopštenju i dodaje da je higijena u celom gradu, tokom trajanja Festivala Egzit bila u svakom momentu na visokom nivou.

KOMENTARIŠI