Sadnja stabala javora u sredu na Tulbi

Sadnja stabala javora u sredu na Tulbi

Foto: Urban City / B.P. / Arhiva

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa kompanijom Color Media Communications, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine realizovaće akciju sadnje drveća u gradu Požarevcu u okviru projekta „Zelena Srbija“ u sredu 17. novembra u 12 časova u etno parku „Tulba“ biće zasađena kvalitetna stabla javora.

Cilj projekta „Zelena Srbija“ jeste zaštita životne sredine i podizanja svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje naše zemlje. U okviru projekta organizuje se sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije, do sada je akcija sadnje različitih vrsta sadnica realizovana u Zrenjaninu, Bačkoj Palanci, Priboju, Topoli, Kikindi, Sremskim Karlovcima, Požarevac je sedmi po redu grad koji se odazvao ovoj akciji, a do kraja godine u planu su još tri mesta.

Ovo je već druga godina zaredom kako se projekat realizuje, a tokom 2020. godine akcija sadnje drveća je realizovana u Apatinu, Somboru, Čačku, Šapcu, Beočinu, Surčinu, Vranju, Novom Bečeju, Baču i Zaječaru.

KOMENTARIŠI