Sajt za odrasle pooštrava kontrole

Sajt za odrasle pooštrava kontrole

Od kako je u Njujork Tajmsu osvanuo tekst da Pornhub labavim sprovođenjem kontrole sadržaja omogućava eksploataciju maloletnika, jedna od najvećih internet-stranica sa eksplicitnim sadržajem potrudila se da spere ljagu uvođenjem novih funkcija.

Najnovija u nizu mera koje Pornhub preduzima (pored brisanja miliona video-snimaka), jeste angažovanje “trećeg lica”, odnosno nezavisne kompanije koja će verifikovati identitet osoba koje objavljuju sadržaj.

Naime, ispostavilo se da su sve video-snimke koji su bili sporni, otpremili korisnici koji nisu verifikovani, odnosno čiji identitet nije potvrđen. Za sada, Pornhub uči iz svojih grešaka, pa se objavljuju samo sadržaji u kojima učestvuju članovi Pornhub Model programa, studiji i korisnici koji su provereni.

Ubuduće, svako ko želi da se pridruži programu moraće da verifikuje svoj identitet putem platforme Yoti, koja zahteva da kandidati prilikom registracije prilože svoju fotografiju i državni identifikacioni dokument (npr. ličnu kartu). Kada se koristi Yoti, Pornhub nema nikakav pristup vašim dokumentima, navodi Ars Technica.

Takođe, podatke koje pošaljete platformi, ona može zadržati samo sedam dana, nakom toga se enkriptuju i ne mogu se više nikako ni pogledati, ni pročitati.

Nedavno je Pornhub pokrenuo i program Trusted Flagger, koji omogućava da čak 40 ​​neprofitnih organizacija posvećenih bezbednosti dece na internetu označi sve za šta smatraju da krši Uslove korišćenja.

KOMENTARIŠI