Još nekoliko meseci deli nas od dolaska brojnih perjanica, a Bloomberg navodi da bi jedna od njih mogla da bude predstavljena početkom avgusta. U pitanju je Samsung Galaxy Note 9.

Galaxy Note 9 trebalo bi da ugleda svetlost dana 9. avgusta, dve nedelje pre nego je prošle godine predstavljen Note 8.

Samsung navodno namerava da započne prodaju svog novog vodećeg modela krajem avgusta. Ukoliko se to dogodi, Samsung bi imao prednost nad ovogodišnjim iPhoneom.

Prošle godine, prodaja Notea 8 počela je nakon što su u septembru predstavljeni iPhone 8 i iPhone X, što je možda negativno uticalo na prodaju. Južnokorejska kompanija je navodno zato planirala da Note 9 predstavi još ranije ove godine, odnosno u julu, ali do toga nije došlo zbog odluke o promeni dizajna u poslednjem trenutku.

Glavni Samsungov adut je poboljšana kamera Notea 9, što znači da će preuzeti tehnologiju Galaxyja S9, a fotografije će biti kvalitetnije i bolje čak i u uslovima lošijeg osvetljenja. Imaće Qualcommov procesor, verovatno Snapdragon 845, prenosi Klix.

Bloomberg navodi da nije isključeno da bi ponovo moglo da dođe do promene datuma predstavljanja uređaja, ali to je malo verovatno. Samsung je ranije predstavljao nove Note modele početkom ili sredinom avgusta.

KOMENTARIŠI