Foto: Samsung

Dugo godina, Samsungovi najprodavaniji telefoni su bili oni iz Galaxy A5x serije. U međuvremenu je titulu najpopularnije preuzela A7x serija, ali prema najnovijim glasinama to će se promeniti sledeće godine.

Prema navodima, više neće biti Galaxy A7x uređaja. Sugeriše se da je A73 poslednji A7x model koji će biti proizveden, te da Samsung neće objaviti Galaxy A74 tokom 2023.

To znači da će predstojeći Galaxy A54 postati glavni model, kada su u pitanju marketing i prodaja, kao i specifikacije, koji će biti namenjen srednjem segmentu tržišta.

Iako su se već pojavile informacije o drugim Ax4 uređajima, to se nije desilo za A74 model, a razlog toga je što A74 nije ni u fazi razvoja, niti će biti.

Zanimljivo je da je već i Galaxy A73 bio marginalizovan u Samsungovoj ponudi, a telefon je bio objavljen u manjem broju zemalja nego njegov prethodnik A72.

Takođe, nema reči ni o Galaxy S22 FE ili S23 FE modelima, što ostavlja neobičnu cenovnu prazninu između Galaxy A54 i Galaxy S23 linija, koju će sigurno popuniti neki kineski proizvođači.

KOMENTARIŠI