Sanja Ilić i Balkanika u nedelju na Trgu oslobođenja u Požarevcu

Sanja Ilić i Balkanika u nedelju na Trgu oslobođenja u Požarevcu

Koncert počinje u 19 časova

Dan oslobođenja Požarevca, 15. oktobar, koji se, sticajem istorijskih okolnosti, odigrao istog datuma nakon Prvog i Drugog svetskog rata, svečano će biti obeležen brojnim manifestacijama u nedelju 15. oktobra 2017. godine.Sa početkom u 19 časova na Trgu oslobođenja nastupiće hor Požarevačke grupe, a nešto kasnije s eočekuje i početak nastupa Sanje Ilić i Balkanike.

U poslednjih petnaest godina Sanja Ilić se bavi pisanjem muzike sa influencom balkanskog prostora. Realizacija ovih ideja je prvi album Balkanike, „Balkan 2000“ koji postaje najprodavaniji CD u izdanju PGP RTS do dan danas.

Sanja se ne bavi obradom starih zapisa već komponovanjem originalnih dela. Njegova muzika je spoj tradicionalnog i modernog.

Sanjina grupa Balkanika, imala je koncerte na svim kontinentima. Na taj način je na najlepši način predstavio svetu, deo kulturnog nasleđa i muzike Srbije. U poslednje dve godine Balkanika je nastupala sa preko 100 koncerata na svim kontinentima. Spektakularni koncerti u Moskvi (Kremlj), Velikoj Britaniji, SAD, Kanadi, Južnoj Koreji, Indiji, Pakistanu, Egiptu, Meksiku, Kini, Belgiji, Holandiji, Austriji, Tunisu, Alžiru, Luksenburgu, Italiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Slovačkoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Turskoj, Rumuniji… završeni su ovacijama publike.

Sanja Ilić ima status Istaknutog Umetnika, član je GEMA, AFUN-a (Akademije filmske umetnosti i nauke) i Udruženja Kompozitora Srbije i u nekoliko saziva je bio u njegovom predsedništvu. Sa Balkanikom kontinuirano izvodi koncerte po celom svetu. Živi i radi u Srbiji, Beogradu.

 

KOMENTARIŠI