Ovih dana tradicija je obnovljena na Slaviji, gde kontrolu i usmeravanje vozila obavljaju dvojica saobraćajaca obučena u „belo odelo”.

– Korišćenje bele uniforme za regulisanje saobraćaja u letnjem periodu bila je tradicija saobraćajne policije Beograda. Ova uniforma bila je i svojevrsna atrakcija. Zbog toga smo odlučili da se ponovo, polako vratimo toj tradiciji. Naši planovi poklopili su se sa obnovom Slavije, a ispostavilo se da je ovo rešenje interesantno i sugrađanima – objašnjava Nedeljko Munjas, zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Beograda.

U prestonici ne postoji ni jedno drugo mesto osim Slavije, gde se saobraćajni policajci stalno regulišu saobraćaj. Zbog toga je ovaj trg i odabran da saobraćajci u belim uniformama kontrolišu saobraćaj.

Ovu svečanu uniformu čine šapka, košulja, pantalone, opasač i cipele iste bele boje. Saobraćajci u belim uniformama radiće samo na Slaviji. Ova vrsta uniforme relativno je teška za održavanje, da bi sve njihove kolege nosile službenu odeću te boje.

 

KOMENTARIŠI