Prve nedelje januara ove godine počeli su radovi na rekonstrukciji i sanaciji sale za kulturno umetničke potrebe, nekadašnji bioskop “Kultura” u okviru Politehničke škole u Požarevcu.

“Veoma smo blizu željenom izgledu sale nekadašnjeg bioskopa “Kultura” unutar Politehničke škole”, napisao je Pavlović na zvaničnom profilu gradonačelnika Požarevca.

“Danas sam se, zajedno sa saradnicima, uverio u odličan tempo radova koji se izvode na sanaciji i restauraciji. Pojedina scenska oprema je već stigla i čeka na postavljanje, a želeći da pospešimo i komfor budućim gledaocima i umetnicima, u ukupnu investiciju od 24.649.000 dinara uvrstili smo i 6.341.000 dinara za ventilaciono-klimatski sistem.
Uzevši u obzir kako napreduju radovi, kao i angažovanost izvođača radova i osoblja škole na čelu sa direktorom Darkom Radovanovićem, sva je prilika da ćemo se već tokom maja podsetiti ovog sjajnog prostora i to u novom sjaju i sa nekim novim umetnicima na sceni“, dodao je gradonačelnik.

SAŠA PAVLOVIĆ, Foto: Urban City / I.P.

Gradonačelnik je pri obilasku radova u januaru mesecu izrazio zadovoljstvo viđenim radovima i istakao “da će ova sala, koju pamte stariji požarevljani, biti vraćena nameni a to je da se održavaju kulturne aktivnosti i manifestacije ne samo za školu već i čitav grad.

Foto: B.P.

Fotografije sa današnjeg obilaska radova pogledajte OVDE.

KOMENTARIŠI