Ovaj Bradarčanin, koji radi u TE-KO Kostolac, negirao je da je kriv za Zoranovo samoubistvo, jer mu je pozajmljivao novac uz pristojne, a ne zelenaške kamate.

On je izjavio, kako nam je rekao izvor iz policije, da mu je Zoran tražio novac na zajam kako bi mogao da vraća dug jednom meštaninu Kostolca, takođe radnika u TE-KO, koga je Zoran u oproštajnom pismu naveo kao zelenaša koji mu je uzeo najviše novca na kamatu i koji od njega je potraživao još 12.000 evra, na ime dodatne kamate na pozajmicu od 1.050 evra.

Kada se saznalo za oproštajno pismo u kojem Zoran proziva zelenaše, ovaj iz Kostolca uzeo je godišnji odmor, a kasnije je otišao na bolovanje i ne zna se gde je, pa još nije saslušan.

Ovaj Kostolčanin duži vremenski period bavi se zelenašenjem i od toga veoma dobro živi. Nekolicini radnika “TE-KO” na ime kamate oduzeo je nekoliko nekretnina (kuće, stanove, lokale). Zbog njegovih pritisaka se pre nekoliko godina jedan Kostolčanin razneo bombom jer nije imao više novaca da mu daje na ime enormne kamate, priča nam jedan radnik kombinata dobro upoznat sa situacijom oko zelenaša i njegovim zelenašenjem.

Sada predstoji detaljna analiza pisma, kako bi se utvrdilo da li u celom ovom slučaju ima elemenata krivičnih dela zelenašenje i navođenje na samoubistvo. Ukoliko se utvrdi da ih ima, onda će se pokrenuti postupak u kojem će se prikupljati dokazi i saslušavati lica pomenuta u pismu.

Oproštajno pismo u policiji

Zoran Bogdanović, radnik “Georada”, u pismu je naveo da je bio pod velikim pritiskom dvojice zelenaša, jer su mu pretili i tražili sve više novca, zbog čega nije video izlaz, pa se odlučio na samoubistvo, mada je u pismu naveo i da je razmišljao da ih pobije, ali je odustao od te namere, jer nije takva ličnost koja bi okrvavila ruke. On je u pismu poručio majci i supruzi da njegovo oproštajno pismo predaju policiji, što su one i učinile.

1 KOMENTAR

  1. Poznajem ovog Bradarcanina on je zelenas kakvog jos niste videli. Zivim blizu njega i svedok sam raznih automobila koje je zaplenio i svega i svacega. Zalosno je sto se ljudi ne zale na ovakve ljude. Mada on stalno tvrdi da ima veze u policiji i da mu niko nista ne moze. Dali je tako ostaje da vidimo.

KOMENTARIŠI