Sastanak u Predsedništvu, Kon ostaje na čelu stručnog tima

Sastanak u Predsedništvu, Kon ostaje na čelu stručnog tima

U Predsedništvu Srbije završen je sastanak predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i epidemiologa dr Predraga Kona, na kojem je dogovoreno da dr Kon nastavi da vodi tim epidemiologa i da se do kraja sa svojim timom izbori protiv pandemije Kovid-19 u Srbiji, saznaje Tanjug.

Dr Predrag Kon objavio je prethodno da je vreme da se povuče i prepusti drugima da vode pandemiju, a na taj potez su ga, kako je naveo na Fejsbuku, naveli napadi na njega i Krizni štab, posebno nakon prodora koronavirusa u Gerontološki centar u Nišu.

“Koliko vidim po Fejsbuku glavni ‘krivac’ za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. ‘Ratove’ neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu, vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje… Sve najbolje”, napisao je dr Kon.

Usledio je sastanak u Predsedništvu Srbije na kom je dogovoreno da dr Kon nastavi da vodi tim epidemiologa i da se do kraja sa svojim timom izbori protiv pandemije Kovid-19 u Srbiji.

Doktor Kon obratiće se u tom svojstvu već u 15.00 časova, na redovnoj pres konferenciji.

KOMENTARIŠI