Savet za ravnopravnost polova Grada Požarevca obeležio Nacionalnu nedelju dojenja /FOTO, VIDEO/

Savet za ravnopravnost polova Grada Požarevca obeležio Nacionalnu nedelju dojenja /FOTO, VIDEO/

Akciju je organizovao Savet za ravnopravnost polova Grada Požarevca u saradnji sa Patronažnom službom Doma zdravlja i PU “Ljubica Vrebalov”

U požarevačkom Gradskom parku obeležena je Nacionalna nedelja dojenja, deljenjem paketa trudnicama i majkama koje doje svoje bebe.

Akciju je organizovao Savet za ravnopravnost polova Grada Požarevca u saradnji sa Patronažnom službom Doma zdravlja i PU “Ljubica Vrebalov”.

Foto: B.P.

Nacionalna nedelja dojenja se obeležava pod sloganom “Dojenje temelj života”. Cilj aktivnosti kampanje je skretanje pažnje zdravstvene i šire javnosti koliki je značaj dojenja kojim se obezbeđuje najoptimalnija ishrana, pravilan rast i razvoj, zaštita i unapređenje zdravlja i deteta i majke, kao i ukazivanje na značaj pružanja podrške i pomoći trudnicama, i majkama dojiljama da ostvare uspešno dojenje.

Jelena Nikolić predsednica Saveta za ravnopravnost polova je ovom prilikom izjavila da je cilj akcije da podignemo svest i ukažemo na značaj koliko je dojenje bitno za zdravlje majke i bebe.

“Nema boljeg i adekvatnijeg izbora od majčinog mleka. Dojenje je podrška, ljubav i zaštita. Nemamo adekvatnu zamenu i nikada je neće biti, tako mi apelujemo na sve trudnice koje prođu kroz školu roditeljstva da nakon porođaja doje svoje bebe. Najveća podrška budućim mamama su njihove porodice”, istakla je Ljiljana Vasiljević, glavna sestra patronažne službe Doma zdravlja Požarevac.

Foto: B.P.

Marija Bajić, direktorka PU “Ljubica Vrebalov“ je poručila svim budućim i sadašnjim mamama korisnicima njihovih usluga da se i u vrtiću nastavlja trend zdravog života i zdrave ishrane beba, a kasnije i dece.

Akciju Saveta za ravnopravnost polova podržao je i gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović.

KOMENTARIŠI