Sedam zaposlenih u KPZ Zabela plivalo za Časni krst

Sedam zaposlenih u KPZ Zabela plivalo za Časni krst

Foto: Urban City / B.P.

Pripadnici Službe za obezbeđenje Kazneno-popravnog zavoda u Beogradu, Posebne pritvorske jedinice Okružnog zatvora u Beogradu i Kazneno-popravnog zavoda u Padinskoj Skeli učestvovali su danas u takmičenju u plivanju za Časni krst koje se tradicionalno organizuje na verski praznik Bogojavljenje u Zemunu.

Osam komandira je plivalo po prvi put povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika koji se slavi kao dan kada je Isus Hrist kršten u reci Jordan.

Pored kolega iz Beograda, u plivanju za časni krst na Dunavu kod Kostolca učestvovalo je drugu godinu zaredom i sedam zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu (Zabeli).

Osim želje za pobedom u trci do Časnog krsta, komandiri su se priključili ovoj manifestaciji vođeni hrišćanskim vrednostima poput milosrđa i vere u plemenitost u svakom čoveku koje se i podrazumevaju kod nosioca odgovornih poslova kakav je njihov.

Oni su preplivali celu plivačku stazu, dugu 33 metra u znak sećanja na 33 godine života Isusa Hrista, čime su iskazali mentalnu, duhovnu i fizičku spremnost.

Plivanje u Zemunu, 27. po redu, organizovali su gradska opština Zemun, Hram Svetog oca Nikolaja i SVEBOR savez Beograda, a prethodila mu je litija centralnim zemunskim ulicama do Zemunskog keja.

KOMENTARIŠI