Sedmi Polumaraton „Srebrno jezero“ u trci protiv korone

Sedmi Polumaraton „Srebrno jezero“ u trci protiv korone

Foto: Pixabay // ilustracija

Sedmi po redu Polumaraton „Srebrno jezero“, održan je u subotu 06. marta, u gradskom parku na obali Dunava u Velikom Gradištu.

Trku je odbrojavanjem startovao predsednik opštine Dragan Milić, pozdravivši prethodno takmičare, sportske radnike i sve prisutne.

“Izrazito mi je zadovoljstvo što po sedmi put iz parka startuje polumaraton. Opština, Atletski klub, Sportski savez i Turistička organizacija će i ubuduće organizovati manifestaciju.“, rekao je, uz želju da se organizacija svake godine podigne za stepenicu više.

Poželevši takmičarima lepu trku, predsednik je naglasio i da je i ovo jedan način da se pobedi korona, uz očekivanje da će sport i mladost da pobede sve nedaće.

Najavom Nenada Mihajlovića, kako je rekao, jedinog polumaratona u Srbiji, a možda i Evropi i svetu, koji se trči pored reke i to najlepše, najveće i najznačajnije evropske reke, počela je “trka slatkiša“ u kojoj su svi mališani bili pobednici.

Generalni pobednici polumaratona, među 300 takmičara, su Denis Firulović i Nevena Jovanović, dok su u “trci zadovoljstva“ od 200 učesnika prvi na cilj stigli Aleksandra Burkanović i Aleksandar Stajić.

U ovogodišnjoj trci proglašeni su i najbrži Velikogradištanci – Lepa Aleksić i Miodrag Vukić, a nagrade svim takmičarima uručio je predsednik Sportskog saveza Veliko Gradište, Dušan Banović.

KOMENTARIŠI