Selaković otvorio 11. „Dan borbe protiv bele kuge“ u Smoljincu

Selaković otvorio 11. „Dan borbe protiv bele kuge“ u Smoljincu

Foto: Urban City / B.P. / arhiva

U ponedeljak, 28. avgusta ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković otvorio je manifestaciju „Dan borbe protiv bele kuge“. Na ovoj manifestaciji prisustvovao je i Mališa Atnonijević, predsednik opštine malo Crniće.

,,U kolevci se dobija svaka naša nacionalna bitka, ako je ne dobijemo kolevkama, džaba nam svaka druga pobeda”, istakao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković prilikom otvaranja manifestacije ,,Dan borbe protiv bele kuge”, koja je 11. put održana, ove godine u Smoljincu.

Podsetivši da je u 2022. godini Srbija gubila 127 ljudi dnevno, Selaković je rekao da je to jedan pun avion, ali da o padu aviona svi govore danima, a o problemu bele kuge maltene niko. I da je to tako bilo do pre 5 godina, kada je Srbija, zahvaljući predsedniku Vučiću uvela nove podsticajne mere za rađanje dece.

Ministar je dodao da u poslednjih godinu i po dana, država pomaže i dajući novac do 20.000 evra za mlade majke i očeve koji nemaju svoj stan ili nemaju svoju kuću, kako bi mogli da započnu da grade kuću ili da kupe stan.

,,Prošle godine smo bili jedina zemlja od Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Albanije, Severne Makedonije, Grčke, u kojoj je 2022. godine više dece rođeno nego 2021. I u prvih 6 meseci ove godine ima nas više rođenih, nego prošle godine”, ukazao je Selaković.

,,Teška je ovo bitka, moramo da budemo istrajni u njoj, ali ono što je najvažnije jeste da bude ljubavi više u nama, ako ljubavi bude više u nama, biće i više dece”, zaključio je ministar.

Manifestacija je održana u porti crkve Svetih Petozarnih mučenika u mestu Smoljinac, Opština Malo Crniće. Ovom prilikom, ministar je prisustvovao kao izaslanik igumana manastira Hilandar.

Ovu manifestaciju, koja je održana 11. put, organizovali su meštani Smoljinca i opštine Malo Crniće, a uz podršku i blagoslov Manastira Hilandar.

Fotografije sa manifestacije pogledajte ovde.

KOMENTARIŠI