Bila je ovo samo uvertira u mečeve koje će “orlovi” odigrati u Austriji sa selekcijom domaćina u četvrtak u 19.30 časova u Tulnu, odnosno, u subotu u 20.15 u Zudštadu, a sve u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje je na programu u januaru u Hrvatskoj.

Golom Momira Rnića sa linije sedam metara, seniori su po prvi put došli u vođstvo u 23. minutu (11:10). Motivisani “mediteranci”, najbolji igrači domaće Super lige, predvođeni sjajnim golmanom Dejanom Milosavljevom (10 odbrana u prvih 30 minuta) i raspucanim desnim bekom Vojislavom Brajovićem, zadavali su muke u prvih 20 minuta izabranicima Jovice Cvetkovića.

Kvalitet iskusnijih internacionalaca je izbio u prvi plan u završnici prvog dela, a u preokretu su se istakla desna krila, Bogdan Radivojević i Darko Đukić, koji su do poluvremena postigli ukupno 10 golova.

U drugom poluvremenu selektori oba tima Jovica Cvetković, odnosno, Zoran Ivić i Marko Isaković (mediteranska) dali su priliku svim igračima, ali to se nije odrazilo na konačan rezultat i pobedu seniora.

Selektor Jovica Cvetković po završetku utakmice je istakao:

“Imali smo priliku da vidimo da rukomet ima budućnost. Ovi momci iz mediteranske selekcije imaju potencijala i mora se raditi sa njima. Dobro je što su u zemlji i moramo da se organizujemo da uvažimo njihov potencijal. U seniorskom timu smo pokušali da uvedemo neke novine i zadovoljan sam. Pokazali smo kvalitet, ali i nedostatke. Zato smo tu, rešavaćemo sve.”

KOMENTARIŠI