Seoski turizam u Homolju

Seoski turizam u Homolju

FOTO: URBAN CITY

Jedan u nizu turističkih bisera Homolja je seoski turizam, kojim se nešto više od jedne decenije bavi i porodica Petrović.

U naselju Milanovac, mestu udaljenom 9 km od Krepoljina, pored prirodnih lepota i čistog vazduha moći ćete da uživate i u kvalitetnoj hrani, a prvenstveno pastrmci koja se odgaja na ribnjaku koji se nalazi pored nadaleko čuvenog Krupajskog Vrela. Prema rečima vlasnika domaćinstva u seoski turizam porodica je krenula skromno, da bi nakon višegodišnjeg zalaganja to postao porodični biznis.

FOTO: URBAN CITY

Virus COVID-19 naterao je domaće turiste da upoznaju lepote Srbije, a njihov izbor u prethodnom periodu bio je upravo Krupajsko Vrelo. S obzirom na količinu turista koja je iz godine u godinu sve veći, poželjno bi bilo proširiti smeštajne kapacitete što otvara mogućnost da se i druge porodice bave seoskim turizmom, a evo i nekih preporuka.

Kao što naš sagovornik reče, kada je u pitanju seoski turizam posao se razvija u odnosu na potrebe turista, a kako je ovogodišnja posećenost premašila sve rekorde, domaćinstvo Petrović planira i proširenje smeštajnih kapaciteta.

FOTO: URBAN CITY

Najveća i najbolja reklama za svaki restoran je zadovoljna mušterija.

Svi koji nisu poznavali lepote Homolja, ove godine imali su prilike da upoznaju kraj u kome stanuje mir, čist vazduh, dobra hrana i gostoprimstvo. A u narednim godinama, nadamo se biće ih i još više. Zato je pravo vreme da po ugledu na domaćinstvo Petrović, i druge porodice sa teritorije opštine Žagubica okrenu seoskom turizmu.

KOMENTARIŠI