Danas, 6.novembra, gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i član Gradskog veća zadužen za prosvetu Tomica Stojanović posetili su Tehničku školu u Kostolcu.

Foto: Gradonačelnik // Facebook

U Tehničkoj školi u Kostolcu otvorena je nova radionica sa šest novih EMAX CNC mašina. Mašine će po rečima gradonačelnika biti korišćene i kao dodatna delatnost škole pored nastavnog. Škola će tako imati i dodatne prihode.

Foto: Gradonačelnik // Facebook

Vrednost investicije iznosi 4,12 miliona dinara. Škola je iz sopstvenih sredstava sredila radionicu gde su smeštene mašine. Pavlović je ovom prilikom najavio i nastavak investicija u Tehničku školu, ali i ostale obrazovne ustanove. Ova investicija predstavlja jedan vid funkcionalnog obrazovanja, jer pored teoretskog obrazovanja, kupovinom mašina biće moguća i praktična primena. Grad Požarevac je u prethodnom periodu za investicije u osnovne i srednje škole, kao i vrtiće izdvojio oko 100 miliona dinara na godišnjem nivou.

ŠTA JE CNC MAŠINA

CNC mašina predstavlja automatizovani alat koji dobija instrukcije putem kompjutera. Na ovaj način se ubrzava proces rada, izbegavaju ljudske greške, ali i podiže nivo bezbednosti na radu. Namenjene su za kompjutersku 3d obradu drveta, medijapana, alubonda, metala, aliminijuma, plastike, kamena i stiropora.

KOMENTARIŠI