SILAFEST u Velikom Gradištu od 30. avgusta, počelo prijavljivanje

SILAFEST u Velikom Gradištu od 30. avgusta, počelo prijavljivanje

Najbolja ostvarenja dobiće „Gran pri“ festivala i nagrade “Zlatni” i “Srebrni talas” za najbolje filmove po takmičarskim kategorijama.

Organizacioni odbor Festivala turističkog i ekološkog filma – SILAFEST, koji se održava u Velikom Gradištu od 30. avgusta do 5. septembra, objavio je javni poziv za prijavljivanje domaćih i stranih učesnika.

Rok za slanje prijava je 15. jun, nakon čega će selekciona komisija izabrati oko 60 filmova, koji će biti prikazana u amfiteatru gradskog parka i na dunavskom keju, pred stručnim žirijem i domaćim i stranim ekolozima, turističkim radnicima i novinarima. Najboljim ostvarenjima dodeliće se „Gran pri“ festivala i nagrade «Zlatni» i «Srebrni talas» za najbolje filmove po takmičarskim kategorijama.
Dodeliće se i specijalne nagrade «Zlatni pinkum», za najbolja domaća filmska ostvarenja iz oblasti ekologije i turizma, i nagrade «Beli bagrem» za najbolje autore u domenu opšteg senzibiliteta, režije, filmske montaže i muzike. Takođe, dodeliće se i nagrada «Plavi Dunav» u svakoj specijalnoj kategoriji turističkog filma: vino, sport, kulinarstvo, religiozni turizam, kulturološki turizam, umetnost i turizam.

KOMENTARIŠI