Danas, 4. decembra, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove u Sinđelićevoj ulici.

U toku su radovi na izgradnji trotoara u ovoj ulici, kao i priprema za asfaltiranje. Po rečima nadzornog organa Bobana Panića, asfaltiranje Sinđelićeve ulice trebalo bi da počne za desetak dana, a svi radovi bi po optimističkim prognozama trebalo da budu gotovi do 20. decembra, a 25. decembar je krajnji rok, rekao je Panić.

Ova ulica će dobiti i nove stubove javne rasvete sa LED osvetljenjem.

Radovi su izvođeni tako da Sinđelićeva ulica postane dvosmerna, ali će u početku ulica ipak ostati jednosmerna. Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao je da ulica neće odmah biti puštena kao dvosmerna, jer je potrebno izvršiti regulaciju Nemanjine ulice kod male NIS pumpe.

U budućnosti bi na ovoj lokaciji bila nova raskrsnica ili kružni tok, što trenutno predstavlja najveći problem da u ovom trenutku Sinđelićeva postane dvosmerna.

Sinđelićeva je dugačka oko 380 metara, oko 300 kvadratnih metara asfalta će biti urađeno, kao i 2.200 metara kvadratnih trotoara. Spasović je podsetio i na radove na toplifikacionoj mreži.

Toplifikaciona mreža u ovom delu Požarevca bila je stara preko 40 godina. Izvršena je zamena azbestnog cevovoda, regulisana je kišna kanalizacija i dobijen je sekundarni vodovod sa priklučcima prema bočnim ulicama. Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio građanima na strpljenju i razumevanju zbog obimnih radova u ovoj ulici.

2 KOMENTARA

  1. Kda će doći na red za rekonstrukciju RATARSKA ULICA JEDNA OD NAJDUŽIH I NAJ FREKVENTNIJIH ILICA U POŽAREVCU
    NAJ LOČIJA U REGIONU

KOMENTARIŠI