Sinđelićeva ulica mogla bi da bude završena do 20. decembra, za sada...

Sinđelićeva ulica mogla bi da bude završena do 20. decembra, za sada ostaje jednosmerna

Danas, 4. decembra, gradonačelnik Požarevca Bane Spasović sa saradnicima obišao je radove u Sinđelićevoj ulici.

U toku su radovi na izgradnji trotoara u ovoj ulici, kao i priprema za asfaltiranje. Po rečima nadzornog organa Bobana Panića, asfaltiranje Sinđelićeve ulice trebalo bi da počne za desetak dana, a svi radovi bi po optimističkim prognozama trebalo da budu gotovi do 20. decembra, a 25. decembar je krajnji rok, rekao je Panić.

Ova ulica će dobiti i nove stubove javne rasvete sa LED osvetljenjem.

Radovi su izvođeni tako da Sinđelićeva ulica postane dvosmerna, ali će u početku ulica ipak ostati jednosmerna. Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao je da ulica neće odmah biti puštena kao dvosmerna, jer je potrebno izvršiti regulaciju Nemanjine ulice kod male NIS pumpe.

U budućnosti bi na ovoj lokaciji bila nova raskrsnica ili kružni tok, što trenutno predstavlja najveći problem da u ovom trenutku Sinđelićeva postane dvosmerna.

Sinđelićeva je dugačka oko 380 metara, oko 300 kvadratnih metara asfalta će biti urađeno, kao i 2.200 metara kvadratnih trotoara. Spasović je podsetio i na radove na toplifikacionoj mreži.

Toplifikaciona mreža u ovom delu Požarevca bila je stara preko 40 godina. Izvršena je zamena azbestnog cevovoda, regulisana je kišna kanalizacija i dobijen je sekundarni vodovod sa priklučcima prema bočnim ulicama. Gradonačelnik je ovom prilikom zahvalio građanima na strpljenju i razumevanju zbog obimnih radova u ovoj ulici.

2 KOMENTARA

  1. Kda će doći na red za rekonstrukciju RATARSKA ULICA JEDNA OD NAJDUŽIH I NAJ FREKVENTNIJIH ILICA U POŽAREVCU
    NAJ LOČIJA U REGIONU

KOMENTARIŠI