Sindikati: Nije postignut dogovor o minimalcu

Sindikati: Nije postignut dogovor o minimalcu

Foto: Urban City / B.P. // ilustracija

Ujedinjeni granski sindikati “Nezavisnost“ i Savez samostalnih sindikata Srbije saopštili su da informacija koja je preneta u TV programu i na internet portalu RTS-a o tome da je postignut dogovor o minimalnoj zaradi nije tačna.

U zajedničkom saopštenju se navodi da ta informacija objavljena u tekstu “Postignut dogovor o minimalcu, detalji sledeće nedelje“ nije tačna, bez obzira na to što se u tekstu kaže da “RTS nezvanično saznaje“.

“Takođe, netačno je da je juče održana nova runda razgovora o povećanju minimalca. Juče je održan sastanak Kolegijuma Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije (SES RS), na kojem je jedna od tačaka bila i minimalna zarada, zbog čega je sastanku prisustvovao i ministar finansija. Dogovor nije postignut i odluka će biti doneta na sednici SES RS, zakazanoj za 7. septembar, ukoliko bude konsenzua. Ukoliko koncenzusa ne bude, odluku će, u skladu sa Zakonom o radu, doneti Vlada Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.

Sindikati navode da i dalje ostaju pri zahtevu da minimalna zarada na mesečnom nivou ne sme da bude manja od minimalne potrošačke korpe.

KOMENTARIŠI