Širi se toplifkaciona mreža i asfaltira, još nekoliko ulica u Požarevcu biće...

Širi se toplifkaciona mreža i asfaltira, još nekoliko ulica u Požarevcu biće ZATVORENE za saobraćaj

Foto: Urban City

Danas je u ulici PP Odreda održana konferencija za medije povodom novih investicija u Požarevcu.

U MZ Čačalica otvaraju se dva gradilišta. Reč je o izgradnji distributivno-toplifkacione mreže vrednosti 110 miliona dinara na koju će moći da se priključi oko 200 objekata. Radovi će se izvoditi u ulici Cane Babović i Crnogorskoj ulici.

Foto: Urban City

Preciznije, toplifikaciona mreža podrazumeva sve ulice od PP Odreda prema ulici Cane Babović do Slobodarske 43 i Filipa Višnjića do broja 18. Što se tiče Crnogorske ulice, u pitanju su ulice od PP Odreda sa Crnogorskom ulicom i na desno, što oključuje 80 objekata po rečima direktora JP Toplifikacija” Požarevac Dejana Dačića. Rok za završetak kompletnih radova je 90 dana.

Mitar Karadžić, gradski menadžer podsetio je da je i prethodnih godina ulagano u ulicu PP Odreda, pa je tako urađena kišna i fekalna kanalizacija, kao i zamena azbestnih cevi.

Nakon završetka radova na proširenju toplifikacione mreže uslediće i potpuna rekonstrukcija kolovoza i trotoara sa obe strane od autobuske stanice do vrtića “Bubamara”. Ti radovi bi trebalo da počnu krajem juna ili početkom jula.

Foto: Urban City

Ulica PP Odreda biće zatvorena za saobraćaj od subote, 11. maja. Građani će moći da koriste alternativne pravce, ulicu Cane Babović i 6. Ličke.

Takođe će od petka biti zatvorena i Partizanska ulica od Lole Ribara do Dalmatinske, gde će se vršiti rekonstrukcija kolovoza i desna strana trotoara (kod Sportskog centra). Od ponedeljka će početi radovi i na kišnoj kanalizaciji u Dalmatinskoj ulici, koja će takođe biti zatvorena za saobraćaj.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI