Radovi su počeli 21.oktobra a rok za završetak je kraj novembra.

img_20161101_083300Gradonačelnika Baneta Spasovića u gimnaziji dočekala je direktorka Danijela Žukovski, koja je izjavila da će završetkom ove investicije biti ostvarene uštede kada je u pitanju grejanje ovog objekta zato što će se poboljšati izolacija zgrade. Prethodna stolarija bila je izuzetno dotrajala i nakon dužeg niza godina je zamenjena. Zahvalila se gradonačelniku na razumevanju lokalne samouprave za potrebe Gimnazije i izrazila je nadu da će se to nastaviti ubuduće.

img_20161101_084529Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović izrazio je zadovoljstvo realizacijom i tokom ove investicije i obećao je da će grad nastaviti da pomaže obrazovne ustanove a konkretno za gimnaziju će biti izdvojena sredstva za sanaciju krova i uređenje mokrih čvorova. Apelovao je na direktorku da na vreme preda projekte za narednu godinu kako bi oni bili planirani za budžet za narednu godinu. Gradonačelnik je još jednom podsetio da je grad u ovoj godini izdvojio oko 100 miliona dinara za obrazovne ustanove i da će i naredne godine izdvojiti ista ako ne i veća sredstva.

img_20161101_083404Nakon obilaska gimnazije gradonačelnik je posetio i Osnovnu školu Desanku Maksimović gde je završena rekonstrukcija parketa u fiskulturnoj sali  za koju je grad izdvojio oko 1 300 000 dinara. U ovoj školi je okrečen i plafon u holu kao i neke učionice. U Desanki parket je uređen prvi put od izgradnje škole od pre 30 godina.

img_20161101_093016Zlatan Radovanović direktor škole, zahvalio se  gradu Požarevcu na odobrenju sredstava za ove radove i istakao je da je novac  utrošen onako kako je i planirano.

Bane Spasović gradonačelnik Požarevca rekao je da je zadovoljan onim što je video u školi, kako realizacijom pomenute investicije tako i modernim učionicama koje poseduje ova obrazovna ustanova. Najavio je da će grad dati sredstva i naredne godine ako se planovi za investicije podnesu na vreme i apelovao je na pojedine direktore da javne nabavke  sprovode u roku i da što pre realizuju svoje investicije kako bi i naredne godine dobili sredstva za investicije. Kada je u pitanju OŠ Desanka Maksimović, Spasović je istakao da za narednu godinu treba da traže i veća sredstva i da ne trebaju da budu skromni u svojim zahtevima jer će grad opet izdvojiti značajan novac za obrazovne ustanove.

Učenici Desanke Maksimović uručili su gradonačelniku poklone u vidu slike i knjige a direktor škole uručio je zahvalnicu gradonačelniku Banetu Spasovići i gradu Požarevcu za veliki doprinos u razvoju škole.

KOMENTARIŠI