Čelni ljudi Grada Požarevca uručili su protekle nedelje (o čemu je Urban City već pisao) poklone u vidu školskog pribora za đake prvake.

Ove godine se u prvi razred upisalo 668 mališana na teritoriji Grada Požarevca.

Iz gradskog budžeta je za školski pribor izdvojeno 500.000 dinara.

FOTO: GRAD POŽAREVAC

OŠ „Kralj Aleksandar I“ i „Desanka Maksimović“ posetili su gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović i član Gradskog veća zadužen za prosvetu Tomica Stojanović. Oni su ovom prilikom mališanima čestitali polazak u školu i poželeli su im puno uspeha u daljem školovanju.

Pavlović je ovom prilikom istakao da će za pribor sredstva u gradskom budžetu biti uvećana kao i za stipendije:

FOTO: GRAD POŽAREVAC

“To smo u godinama iza nas i činili, ali ako se sećate mog obraćanja na konstitutivnoj skupštini rekao sam da želim da odlikaši budu u modi.“

Gradonačelnik Saša Pavlović je iskoristio priliku da obiđe nove sportske terene u ovim obrazovnim ustanovama.

U OŠ “Kralj Aleksandar I” iz gradskog budžeta je izdvojeno oko 3 miliona dinara za presvlačenje terena za košarku i odbojku guminiranim granulama sa obeležavanjem svih potrebnih linija. Od Ministarstva pravde je za 3.730.000 dinara uređeno dvorište škole rekonstruisana je kišna kanalizacija, asfaltiran teren, rekonstruisan plato od betonskih ploča, uređene su staze, postavljene su nove klupe kao i korpe za otpad i uređena je postojeća zelena površina.

FOTO: GRAD POŽAREVAC

U OŠ “Desanka Maksimović” asfaltirani su sportski tereni i dvorište škole u vrednosti od 6.631.178 dinara, 2.300 metara kvadratnih je iznosio sportski teren, 1.733 kvadrata je površine dvorištni plato sa prilaznim stazama što ukupno iznosi 4.033 metara kvadratnih površine. Ovim je podignut nivo bezbednosti učenika prilikom korišćenja sportskih terena i dvorišta škole.

OŠ “Miloš Savić” posetili su gradski većnici Bojan Dinić, Milan Jović i Srđan Miletić, oni će u četvrtak obići OŠ “Sveti vladika Nikolaj”.

OŠ “Dositej Obradović” i OŠ “Sveti Sava” obišli su predsednik skupštine Predrag Mijatović i član gradskog veća Dejan Krstić.

OŠ “Vuk Karadžić” posetili su zamenik gradonačelnika Slaviša Aleksić i Nataša Krstić.

OŠ “Jovan Cvijić” Kostolac obišli su predsednik Gradske opštine Kostolac Serdžo Krstanoski, i predsednica Skupštine Milena Cerovšek.

KOMENTARIŠI