Skupština Kluba generala i admirala i prijem u Svečanim salonima požarevačkog gradskog...

Skupština Kluba generala i admirala i prijem u Svečanim salonima požarevačkog gradskog zdanja

Povodom održavanja Skupštine kluba generala i Admirala Srbije u Požarevcu, Predsednik skupštine grada Požarevca Bojan Ilić upriličio je prijem za članove skupštine kluba generala i admirala Srbije u svečanim salonima gradskog zdanja.

Skupu su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave grada Požarevca na čelu sa gradonačenikom Požarevca Banetom Spasovićem i njegovim saradnicima, članovi skupštine kluba i generali u penziji kao i predstavnici Centra za obuku kopnene vojske i kasarne Pavle Jurišić Šturm u Požarevcu, pukovnik Duško Šljivančanin načelnik uprave za tradiciju standarde i veterane pri ministrstvu odbrane Republike Srbije.

Foto: Urban City

Prisutne je ispred lokalne samouprave pozdravio predsednik požarevačkog parlamenta Bojan Ilić koji je istakao da mu je velika čast i zadovoljstvo što su požarevljani domaćini jednog ovakvog skupa:

„Ovo zadovoljstvo je utoliko veće što ste vi, radeći taj častan posao, proveli čitav svoj radni vek. Drago nam je što ste odabrali upravo naš grad da u njemu održite skupštinu vašeg kluba i želim da vaše udruženje u godinama koje su pred nama još više jača i napreduje. Siguran sam da ste, ukoliko ste u svojim prebogatim vojničkim karijerama imali priliku da jedan deo provedete u našem gradu, primetili poseban odnos naših građana prema srpskim vojnicima i oficirima.

Foto: Urban City

Taj odnos koji se kreće u rasponu od srdačnog pozdrava deteta na ulici do najbolje moguće saradnje koje lokalna samouprava ima sa Centrom za obuku kopnene vojske i kasarnom „General Pavle Jurišić Šturm“. Mišljenja sam da je takav odnos deo kućnog vaspitanja svakog Požarevljanina koji prenosi na svoja pokolenja ljubav i poštovanje prema onima koji čuvaju naše nebo, vodu i zemlju. Zbog svega toga, vaš današnji boravak ovde, naša je najveća čast i trudićemo se da se osećate kao kod kuće i da ćete se u budućnosti rado i često vraćati u Požarevac.“

Ispred Kluba generala i admirala na prijemu se obratio predsednik Milomir Miladinović, koji se zahvalio na toplom gostoprimstvu u Požarevcu. On je još istakao da je cilj udruženja borba za mir na našem prostoru.

Foto: Urban City

Miladinović je još dodao da u radu Kluba učestvuje većina penzionisanih generala među kojima su u načelnici Generalštaba, komadanti armija, komadanti korpusa, zamenici u Ministarstvu odbrane. Klub je član međunarodnog udruženja koje okuplja srodna udruženja iz 30 zemalja i aktivni je učesnik međunarodnih organizacija.

Nakon obraćanja predstavnici kluba i predstvanici grada Požarevca pristupili su razmeni prigodnih poklona.

KOMENTARIŠI