Slobodan Milošević dobija spomenik?

Slobodan Milošević dobija spomenik?

Slobodan Milošević je sahranjen 18. marta 2006. godine u dvorištu porodične kuće Mire Marković u Požarevcu

Aktivisti Udruženja građana „Sloboda“ i mladi aktivisti SPS-a podneli su inicijativu Skupštini grada Beograda da se Slobodanu Miloševiću u Beogradu podigne spomenik i da da se po njemu nazove jedna ulica i trg.

Grob Slobodana Miloševića u Požarevcu

Miloševiću se u nedelju inače navršava dvanaesta godišnjica smrti, a ovu inicijativu je pokrenuo počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić.

Ista inicijativa je odneta u Predsedništvo Srbije.

Podnosioci inicijative smatraju da je Milošević jedan od najvećih državnika moderne Srbije koji nije dozvoljavao da bilo ko ponižava srpski narod, uveo je višestranačje, i branio je zemlju od NATO-a, kao i da postoji moralna obaveza da mu se na ovakav način građani Srbije oduže.

Foto: Bojan Trailović

Slobodan Milošević je sahranjen 18. marta 2006. godine u dvorištu porodične kuće Mire Marković u Požarevcu, a na večni počinak otišao je uz zvuke pesama “Podmoskovskih večeri” i “Rjabinuške”, koje su bile posebno drage njemu i Miri.

Foto: Privatna arhiva

Prošle godine su poštu odali predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, zatim Šešeljev lekar i funkcioner radikala Milovan Bojić, kao i nekadašnji premijer Srbije i vicepremijer Savezne Republike Jugoslavije, Nikola Šainović.

KOMENTARIŠI