Foto: Energija Kostolac

Kostolačka služba za toplifikaciju tokom letnjeg perioda preduzima niz aktivnosti sa jasno definisanim ciljem − pripremiti se blagovremeno za početak naredne sezone.

Vladimir Đorđević, rukovodilac Službe za toplifikaciju kostolačkog ogranka „Elektroprivrede Srbije“, kaže da se broj korisnika daljinskog sistema grejanja u Kostolcu povećava svake godine, što zahteva sve obimnije i složenije remontne zahvate.

U okviru remonta toplifikacione mreže u toku je zamena cevovoda na kritičnim mestima u gradu Kostolcu, selu Kostolac i selu Drmno, kao i pregled svih toplotnih podstanica i glavnih pregradnih šahti. Takođe, obavljamo i svoje obaveze u TE „Kostolac A“, kao što su održavanje svih sistema za ventilaciju i klimatizaciju i održavanje grejanja u krugu TE „Kostolac A“. Iako je remont počeo kasnije zbog izbora firme za izvođenje građevinskih radova, trudimo se da to nadoknadimo i da u predviđenom roku obavimo sve potrebne aktivnosti – kaže Đorđević.

Foto: Energija Kostolac

Najvažniji poslovi koji su obuhvaćeni remontom su radovi na platou kod sportske hale, izrada linija za servisnu zgradu, radovi na lokaciji Vodoizvorište, u ulicama kod „Minela“ (Užička, Omladinska, Fruškogorska, Industrijska), izrada sekundarne linije u Ulici Bože Dimitrijevića, glavnog toplovoda za zonu 11, rekonstrukcija podstanice za zonu 3 i radovi u Leposavinoj ulici u selu Kostolac. Angažovane su firme „Hidrotehnika-GMK“ iz Beograda, PK „Kosovo“ Obilić i „Euroheat“ iz Kragujevca.

Đorđević ističe da je saradnja sa lokalnom samoupravom neophodna za optimalno funkcionisanje Službe za toplifikaciju i dodaje da postoji zajednički jezik sa Gradskom opštinom Kostolac.

Naša saradnja je korektna, trudimo se da zajedno rešavamo probleme u interesu građana. Najviše insistiramo na regulaciji mreže, kako bi svi korisnici dobili zadovoljavajuće grejanje, i na stvaranju uslova za nova priključenja. U narednom periodu orijentisaćemo se na izradu projektne dokumentacije za veći deo grada koja nam nedostaje – kaže Đorđević.

KOMENTARIŠI