Sofija Stević (15) iz Požarevca – Trema “najverniji” prijatelj

Sofija Stević (15) iz Požarevca – Trema “najverniji” prijatelj

Od petog razreda peva u horu, a dve godine kasnije upisala je solo pevanje i završila osnovnu muzičku školu

Sofija Stević (15) iz Požarevca jedna je zvezda ovogodišnje sezone “Pinkovih zvezdica”. Ova mlada takmičara progovorila je o učešću u ovom takmičenju televizije “Pink” i navela da je pred njom težak zadatak da nadmaši svoje prethodne nastupe.

– Što više takmičenje odmiče, teže je. U svakom sledećem krugu je sve manje takmičara, a žiri ima strože kriterijume. Meni je samim tim teže što se pripremam samostalno, dakle ne idem ni u kakvu školu, niti imam nastavnika, pa često nisam sigurna da li sam napravila dobar odabir pesme – rekla je Sofija, koja kaže da uspela da je izbori sa tremom.

– Trema je moj najverniji prijatelj (smeh). Šalim se malo… Tremu imam, mada primećujem da je iz emisije u emisiju sve manje prisutna. Na sceni počinjem da se osećam kao svoj na svome i to me veoma raduje – navodi ona.

Sofija ističe da može da bude i bolja.

– Iskreno, svojim nastupima nisam u potpunosti zadovoljna, jer znam da uvek mogu bolje. Zato sebi postavljam zadatak da na sceni otpevam onako kako pevam van scene, i da tako ja budem prava ja – kaže ova mlada takmičarka, koja je otkrila da se na početku najviše plašila komentara Goce Tržan.

– U početku sam se plašila Goce, jer ona najčešće ostaje dole i važi za najstrožeg člana žirija. Međutim, vremenom sam uvidela koliko daje sebe u svemu ovome i sa koliko žara i iskrenosti pokušava da nas nauči, posavetuje, objasni nam… Najdraži komentar mi je Milanov, kada mi je rekao da imam “kvalitete dobrog pevača” – navela je Sofija.

Ova devojčica ima iskustva što tiče pevanja. Od petog razreda peva u horu, a dve godine kasnije upisala je solo pevanje i završila osnovnu muzičku školu.

– To što sam upisala solo pevanje mi pomaže, ali i odmaže. Prvenstveno zbog različite postavke glasa u zabavnoj i klasičnoj muzici, na šta mi je i žiri ukazao – rekla je Sofija, i navodi da nema uzora.

Osim što voli da peva, Sofija voli glumu i crtanje. Što se tiče neke buduće karijere, kaže da o tome još ne razmišlja.

– Ne volim previše da maštam niti da gledam predaleko. Roditelji su me učili da čovek treba da postavlja male ciljeve da bi bio zadovoljan postignutim. Ako postavim sebi velike ciljeve, vrlo lako se mogu razočarati ako ih ne dostignem… A ne bih se bunila da doživim karijeru bilo koga od naših pet članova žirija – rekla je Sofija.

Ona najviše voli da sluša stranu muziku i kaže da joj pevanje pomaže kada joj je teško.

– Muzika ta koja me tužnu razveseli, neraspoloženu oraspoloži, ona me uspavljuje i budi i pravi društvo kada sam sama – rekla je Sofija.

Za kraj, otkrila je šta očekuje od svog učešća u “Pinkovim zvezdicama”.

– Većina mojih očekivanja se već ostvarila: da stignem bar do trećeg, četvrtog kruga, da steknem nova prijateljstva, da osetim podršku i divljenje poznatih, ali i nepoznatih ljudi. Naravno, što dalje odem, to bolje – rekla je Sofija, koja je kaže da je pratila ranije “Pinkove zvezdice” i da su joj favoriti bili Marija Serdar, Lorena Janković i Roko Blažević.

https://youtu.be/fsBvnNStdnE

KOMENTARIŠI