SPASAO BAKU DA NE ODE U POŽAREVAČKI ZATVOR: Anonimni dobrotvor platio kaznu...

SPASAO BAKU DA NE ODE U POŽAREVAČKI ZATVOR: Anonimni dobrotvor platio kaznu za mačora

- Bilo joj je malo i neprijatno, ali je odahnula jer se zaista uplašila kada je čula da bi zbog svog mačora mogla da ode u zatvor u Požarevac - kaže baka Rosandin sestrić Vojislav Dubak.

Nišlijka Rosanda Rubežić (77) ne strahuje više da će zbog nehigijenskih navika svog mačora završiti u zatvoru. Anonimni donator danas joj je preko posrednika uručio 10.000 dinara, kolika je iznos izrečene kazna zbog kršenja komunalnog reda.

Iznenadio sam se kada sam video čoveka koji je doneo novac i obavestio me da je želja poklonodavca da plati tetkinu kaznu. Njoj je bilo malo i neprijatno, ali joj je stvarno nemoguće da od penzijice od 14.000 dinara odvoji toliku sumu za kaznu. Odahnula je jer se zaista uplašila kada je čula da bi zbog svog mačora mogla da ode u zatvor u Požarevac. Taj mačak joj je jedino društvo jer je udovica i nema dece, i mnogo ju je pogodilo ovo što se desilo s obzirom na to da se trudi da nikom ne bude na smetnji – kaže Rosandin sestrić Vojislav Dubak.

Baku su komšije prijavile komunalnoj policiji proglasivši njenog mačora Marka za dežurnog krivca za nered u zgradi.

Nakon nekoliko upozorenja, Komunalna policija joj je izrekla novčanu kaznu. Kako nije ni znala da je sankcionisana, pa se nije ni žalila, kazna je stigla je na izvršenje Prekršajnom sudu. Da je đavo odneo šalu, baka Rosa je saznala tek kada su joj na vrata zakucali policajci i odveli je u Prekršajni sud gde joj je predočeno da je alternativa za novčanu kaznu javni radi ili zatvor.

 

KOMENTARIŠI