SPECIJALCI PONOVO HAPSILI POLICAJCE Saobraćajcu lisice na ruke jer je trgovao OPASNOM...

SPECIJALCI PONOVO HAPSILI POLICAJCE Saobraćajcu lisice na ruke jer je trgovao OPASNOM MATERIJOM

Saobraćajni policajac G.D. (47) uhapšen je juče u policijskoj akciji SBPOK-a i SAJ-a zbog sumnje da je prodavao opasnu materiju!

Osim njega zbog trgovine živom, uhapšeni su M.A. (46) iz Zrenjanina, S. Đ. (65), a policija navodno traga za D. I. (39) koji je u bekstvu.

Kako nezvanično saznajemo, protiv A. Đ. (51) biće podneta prijava u redovnom postupku, jer se sumnja da je u svom posedu imao nelegalno oružje.

Policijski službenici dobili su dojavu da se na području Braničevskog okruga odvija nelegalna trgovina živom, koja je izuzetno opasna materija. Nakon opširne istrage koja je mesecima sprovođena ispostavilo se da je u celu priču umešan saobraćajni policajac G.D. koji je zloupotrebio svoj službeni položaj i pomogao ilegalnim trgovcima.

Meštani Zrenjanina juče su bili u šoku kada su videli broj policajaca koji je učestvovao u akciji hapšenja.

– Specijalci su upali i pretresli kuće i stanove u Velikom Gradištu, kao i okolini i u njima pronašli preko 20 kilograma žive. Osim toga, otkriveno je i nelegalno oružje, municija, kao i alat za obijanje. Ovo je jedna od najvećih i najuspešnijih akcija u kojima je zaustavljen nelegalno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija – dodaju naši sagovornici.

Otkrivena živa je bezbedno transportovana u nadležnu instituciju, a pri slanju ove veoma opasne materiju učestvovali su zaposleni koji su specijalno obučeni za rad sa takvim supstancama.

KOMENTARIŠI