Spektakl Džastina Timberlejka na 52. Superboulu, Prinsovi obožavaoci ljuti

Spektakl Džastina Timberlejka na 52. Superboulu, Prinsovi obožavaoci ljuti

Dugogodišnja saradnica i tokom kratkog perioda i verenica pokojnog Prinsa, Šila I protivila se hologramskom pojavljivanju Prinsa na sceni

Od američke himne koju je maestralno izvela prehlađena Pink do najiščekivanijeg muzičkog dela u poslednjih nekoliko godina – savršeno osmišljenog nastupa Džastina Timberjleka, Superboul je bio i muzički spektakl, ne samo sportski.

Oko 14 miliona Amerikanaca danas neće doći na posao izmišljajući prehlade ili slične razloge jer je noćas pratilo Superboul – finale američkog fudbala koje je 52. put odigrano prve nedelje u februaru. Ovoga puta, u Mineapolisu, ekipa „Filadelfija iglsa“ osvojila je prvi Superboul u svojoj istoriji, pobedom nad petostrukim šampionima, ekipom „Nju Ingland pariotsa“ sa 41:33.

Čuveni Tom Brejdi, kvoterbek ekipe iz Bostona, postao je tragičar utakmice, jer je izgubio loptu dva minuta pre kraja, iako je do tada ostvario rekord karijere.

Najjeftinija ulaznica bila je 3.200 dolara, sekunda TV reklame 173.000 dolara.

Zvezde su, kao i ranijih godina, bili i muzičari koji su nastupali na početku meča i u pauzi između dva poluvremena. Pink, iako bolesna, otpevala je američku himnu Star-Spangled Banner, a za spektakl dok se sportisti odmaraju između dva poluvremena, ove godine, bio je zadužen Džastin Timbrlejk.

Dugo se sa tolikim nestrpljenjem nije čekao muzički deo Superboula.

Nema sumnje da je reč o velikoj muzičkoj zvezdi, međutim, razlog zbog čega su američki, ali i stotine hiljada gledalaca širom sveta čekali Džastinov nastup je skandal sa Superboula pre 14 godina kada je pevač nastupao sa Dženet Džekson i nehotice izložio njenu dojku pogledima miliona.

Spekulacije da će se u velikom finalu takmičenja i ona pojaviti prekinute su tek kada je pevačica na Tviteru objavila da neće nastupiti.

Timberlejk je na „scenu“ izašao samo sa bendom, mnoštvom plesača i duvačkim orkestrom i  izveo svoje najveće hitove.

Bilo je problema sa ozvučenjem, ali je nastup bio spektakularan, ocena je muzičkih poznavalaca i obožavalaca 37-godišnjeg umetnika.

Takođe, budući da je Superboul ovog puta održan u Mineapolisu, Džastin je deo nastupa posvetio pokojnom kolegi Prinsu koji je iz ovog američkog grada.

Dugogodišnja saradnica i tokom kratkog perioda i verenica pokojnog Prinsa, Šila I protivila se hologramskom pojavljivanju Prinsa na sceni. Ipak, u više objava na društvenim mrežama uoči početka Superboula, Šila je objasnila da je razgovarala sa Džastinom i da je dobila obećanje da holograma neće biti.

Neki Prinsovi obožavaoci su ljuti jer projekcija pokojnog pevača „suviše liči na hologram“, to jest na ono što Prins nije želeo da se radi posle njegove smrti.

Američka himna izvedena bez protestnog klečanja

Svi igrači stajali su uspravno dok je Pink pevala himnu, javlja AP, prenosi Tanjug.

Od 2016. godine neki američki profesionalni sportisti su na utakmicama tokom izvođenja himne klečali u znak protesta zbog policijske brutalnosti i rasne nejednakosti u SAD.

Nakon što je predsednik Donald Tramp pozvao vlasnike klubova da takve sportiste otpuste, 24. septembra prošle godine više od 200 igrača američkog fudbala je klečalo ili sedelo tokom izvođenja himne.

KOMENTARIŠI