U subotu, 09.marta od 19h, na sceni Kulturnog Centra Veliko Gradište, održan je koncert “Damama na dar”, u organizaciji Ansambla narodnih igara i pesama “Vlastimir Pavlović Carevac”, i amaterskog pozorišta “Žanka Stokić”.

Foto: Urban City

Sala je bila popunjena do poslednjeg mesta, tako da je odredjen broj onih koji su hteli da uživaju u ovom prelepom koncertu morao da stoji, ali ih to nije sprečilo da uživaju u svakom segmentu koncerta.

Foto: Urban City

“Ono čime ove godine možemo da se pohvalimo, jeste to da ove godine proslavljamo dva jubileja –  20 godina postojanja Kulturnog Centra, i 25 godina dugu tradiciju održavanja nadaleko poznatih “Carevčevih dana” – rekla je direktorka Kulturnog centra, Branka Veličković.

Foto; Urban City

“Zamislili smo da ova dva jubileja ne proslavimo za jedan dan, već će svaki program koji budemo organizovali biti u ime ova dva jubileja. Posebno nam je drago što su se našem pozivu da budu naši gosti, odazvali folklorci – veterani iz Požarevca, kao i naši veterani iz Velikog Gradišta, koji su dugi niz godina gradili i branili kulturnu tradiciju naše ustanove” – dodala je direktorka.

Foto: Urban City

Glumci amaterskog pozorišta su, sa nekoliko odlomaka i skečeva, takođe dali svoj doprinos ovom događaju, i izmamili osmehe na licima publike koja je zaista uživala u svakoj doskočici.

Foto: Urban City

“Svi akteri ovog koncerta su zaista pokazali veliku volju i želju da publici pokažu da igraju, pevaju i glume srcem, i veoma sam ponosna na to što su se odazvali u velikom broju i odigrali ovaj koncert za naše mame, bake, sestre punim srcem” – rekla je direktorka.

Foto: Urban City

Ansambl narodnih igara i pesama “Vlastimir Pavlović Carevac” je poznat kao dobar domaćin, tako da je sa svojim gostima, glumcima amaterskog pozorišta, i veteranima iz Požarevca i Velikog Gradišta, nakon koncerta organizovao zajedničko druženje u prostorijama Kulturnog centra, koje je trajalo do ranih jutarnjih sati.

Foto: Urban City

KOMENTARIŠI