Čuveni Džipsi Kingsi, francuska grupa čiji su članovi španskog porekla i pevaju na španskom jeziku, a u muzici kombinuju tradicionalni flamenko, pop i slične muzičke oblike, održali su spektakularan koncert u sredu, 19. februara pred prepunom dvoranom Centra “Sava”.

“Beograde tu smo da sa vama podelimo ljubav, hvala vam puno što ste tu sa nama”, obratio se sinoć frontmen benda Andre Rejes nakon nekoliko pesama i zapevao svetski dobro poznat hit “Un Amor”.

Desetočlani bend izveo je dobro poznate pesme, neke čak iz sedamdesetih godina od njihovog postojanja kada su braća Andre i Nikolas osnovali bend. Francuska grupa španskog porekla podigla je publiku na noge uz dobro poznate hitove “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnoge druge.

Publika je uživala u ritmu flamenka, popa i katalonske rumbe. Posebno su oduševili prisutne kada su izveli taktove pesme Bjelog dugmeta “Đurđevdan”. U “Gipsy Kings by Andre Reyes”, uz osnivača benda nastupaju i cenjeni muzičari Mario Rejes i Cciko Kastiljo, koje nakon Beograda čeka publika širom sveta na turneji “Tour Gipsy Unidos”.

KOMENTARIŠI