Spektakularni koncert Erosa Ramacotija pred 10.000 posetilaca u “Štark areni”

Spektakularni koncert Erosa Ramacotija pred 10.000 posetilaca u “Štark areni”

Slavni italijanski pevač Eros Ramacoti održao je u utorak spektakularni koncert u prepunoj “Štark areni” u okviru velike turneje Vita Ce N’e.

Na scenu, pred skoro 10.000 ljudi izašao je koji minut posle 20.00, a u dvorani su zavladale prava histerija i euforija. Nastup je otpočeo pesmom po kojoj i turneja nosi ime, a publika ga je dočekala ovacijama i aplauzom.

Posle nekoliko otpevanih numera, italijanski kantautor obratio se publici na srpskom jeziku.

– Dobro veče, hvala što ste došli, evo i ja malo pričam srpski – rekao je Eros i izveo dobro poznatu numeru Terra Promessa.

Kao što se očekivalo, najglasnije i najbrojnije u dvorani bile su pripadnice lepšeg pola, čime je popularni Italijan još jednom potvrdio da je apsolutni miljenik žena. Dobro raspoloženi Eros neumorno je igrao, skakao, trčao sa jednog na drugi kraj bine, mahao i slao poljupce publici.

Dokazao je Ramacoti da se i u doba elektronske muzike i modernih hitova i te kako cene kvalitet i romantika. On je u svom maniru izvodio dobro poznate pesme koje već godinama odolevaju zubu vremena, ali i mnoge sa poslednjeg albuma koje je publika veoma dobro znala. Čule su se pesme poput Fuoco nel Fuoco, Un Altra Te, Se Bastasse una Canzone, Musica e… Pravi delirijum je nastao kada je Eros zapevao jedan od svojih najvećih hitova Cose de la Vita.

Ramacoti je pevao puna dva sata bez predaha. Između pesama na video-bimu su prikazivane slike i video kojima je Eros želeo da ukaže na ekološko stanje cele planete, pre svega na zagađenost okeana plastikom i vazduha smogom. U drugom delu koncerta, sa nezaboravnih balada prešao na pesme u bržem ritmu, pa su gotovo svi u dvorani bili na nogama. U takvoj atmosferi Eros je završio svoj drugi nastup pred beogradskom publikom, posle pauze od deset godina, pišu Novosti.

TURNEJA

Novi, četrnaesti studijski album Ramacotija, objavljen u novembru 2018, već je dostigao platinasti tiraž. Promoviše ga na turneji Vita Ce N’e World Tour, tokom koje će obići više od 30 zemalja na pet kontinenata i održati preko 90 koncerata. Impozantnih 550.000 ulaznica za ove nastupe je već prodato, a u prvom delu evropske turneje održao je nekoliko koncerata, među kojima i ovaj u Beogradu, koji su bili rasprodati.

KOMENTARIŠI