Na veliko zadovoljstvo građana, Sportsko rekreativna Asociijacija je u partnerskoj saradnji sa požarevačkim Sportskim Centrom pokrenula program sportsko – rekreativnih aktivnosti pod nazivom „Sportsko leto 2019.“ .

Program se sastoji od organizacije fitnes vežbanja u vodi koji se sprovodi na gradskom bazenu i održavanja zabvnih programa takmičarskog karaktera za decu svakog vikenda na Stadionu malih sportova.

Treninzi na bazenu se održavaju dva puta nedeljno, utorkom i četvrtkom od 20 časova tokom čitavog letnjeg raspusta i naišli su na ogromno interesovanje javnosti. Na svakom treningu prisutno je od 60 do 70 vežbača različitog uzrasta. Posebno raduje činjenica da se programu priključio veliki broj požarevačkih penzionera, pogotovo žena koje sa izrazitim entuzijazmom i motivacijom prilaze svom treningu i zaista daju primer mlađima kada je radna etika i opšta kultura u pitanju.

Renovirani Stadion malih sportova je ispunio svoju svrhu i širom otvorio vrata za održavanje takmičenja zabavnog karaktera za sve mališane uzrsta od 4 do 12 godina. Svakog vikenda održavaju se turniri zabavnog karaktera u poligonima spretnosti, preciznom šutiranju uz savladavanje prepreka, ali i udaranja u karate vreću. Požarevački mališani imaju prilike da se smisleno druže, nadmeću, uče pristojnom ponašanju i opštem fer pleju.

Za svakog učesnika Asocijacija je obezbedila prigodne nagrade, kako bi dodatno motivisala naše najmlađe sugrađane da se aktivno uključe u sportske programe i od malena upute ka zdravim navikama i aktivnom životu.

Veliku zahvalnost za sprovođenje letnjeg programa, Asocijacija izaražava direktoru Sportskog Centra, gospodinu Nenadu Mitiću, koji ne samo da je sa velikim zadovoljstvom prihvatio održavanje programa na sportskim terenima i gradskom bazenu, već se i sam uključio u realizaciju svih aktivnosti, uvek spreman da zasuče rukave i instruktorima i volonterima Asocijacije pomogne u montiranju opreme i obezbeđivanju uslova sa održavanje svih manifestacija.

Asocijacija se iskreno nada da će lokalna samouprava Grada Požarevca prepoznati opšti interes građanstva i potreba sa održavanjem kvalitetnih sportsko – rekreativnih programa i u budućem periodu ozbiljniju pažnju posvetiti podršci programa Sporta za sve i na taj način doprineti prihvatanju zdravog životnog stila naših sugrađana.

KOMENTARIŠI