Tokom dana očekuje se toplo i promenljivo oblačno vreme sa temperaturom do 30 stepeni. Posle podne i uveče pad temperature uz kišu, ali i pljuskove na zapadu Srbije. Kiša i niže temperature tokom vikenda.

Vlažan vazduh sa Mediterana tokom prepodneva će nam doneti više oblaka, a popodne i uveče biće mogući kiša i pljuskovi koji se očekuju u zapadnom delu Srbije.

Topliji vazduh donosi više temperature tokom dana, pa se očekuje najviša dnevna temperatura od 26 do 30 stepeni. Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni.

Kasno uveče iz srednje Evrope stiže jače naoblačenje koje će severu zemlje doneti kišu i pljuskove.

Oblaci će se zadržati i u petak i većem delu Srbije doneće kišu, pljuskove i grmljavinu uz pad temperature. Samo će se na istoku i jugoistoku zemlje tokom većeg dela dana zadržati suvo i toplo vreme.

Najniža temperatura od 14 do 18 stepeni, a najviša od 20 stepeni na severozapadu Vojvodine do 30 u Negotinskoj krajini.

U subotu promenljivo oblačno i sveže, mestimično s kišom, kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom na istoku i jugoistoku. Očekuje se umeren vetar, severni, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 18 stepeni, najviša od 19 do 24 stepena.

Promenljivo oblačno i sveže vreme se očekuje i u nedelju, ali u većini mesta sa dužim periodima sunčanog vremena, Posle podne se očekuje ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine. Vetar umeren, severni, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17 stepeni, najviša od 22 do 26 stepena.

Od ponedeljka se predviđa pretežno sunčano vreme sa temperaturom u postepenom porastu.

KOMENTARIŠI