Spuštena zastava na 51. FEDRAS-u u Malom Crniću, „Smrtonosna motoristika“ najbolja predstava

Spuštena zastava na 51. FEDRAS-u u Malom Crniću, „Smrtonosna motoristika“ najbolja predstava

Foto: Urban City / B.P.

U Malom Crniću je u subotu, 22. oktobra završen 51. Festival Dramskih amatera sela Srbije.

Najbolja predstava 51. „FEDRAS“-a je „Smrtonosna motoristika“ pozorišta Kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače.

Predstava „Bajka o pozorištu“ pozorišta „Raša Plaović“-Ub osvojila je drugu, a „Srpska drama“ Udruženja građana „Trsteničko pozorište“ i Dramskog ateljea KUD-a „Vuk Karadžić“ iz Grabovca – treću nagradu.

Ovo je odluka stručnog žirija koji je u sastavu pozorišni reditelj Nebojša Bradić, dramska umetnica Lidija Vukićević i dramski pisac Vladimir Đorđević doneo nakon svih odgledanih takmičarskih predstava.

Ove nagrade uručio je predsednik Malo Crniće, Mališa Antonijević. Ostale nagrade uručio je direktor Centra za kulturu, Nikola Tomić.

U devet festivalskih dana publika je imala prilike da pogleda 17 pozorišnih predstava, kao i niz propratnih manifestacija.

Organizator FEDRAS-a je Centar za kulturu opštine Malo Crniće. Generalni pokrovitelj Festivala je opština Malo Crniće uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanja Republike Srbije.

FEDRAS je osnovan 1972. godine sa ciljem da pospeši i afirmiše pozorišnu umetnost u selima Stiga i Pomoravlja.


Ovaj tekst objavljen je osnovu projekta o sufinansiranju medijskih sadržaja opštine Malo Crniće pod nazivom “MALO CRNIĆE ZA PONOS 2022”. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

KOMENTARIŠI