Srebrna medalja za revnosnu službu: Zastavniku prve klase Saši Krsmanoviću, pripadniku (CO...

Srebrna medalja za revnosnu službu: Zastavniku prve klase Saši Krsmanoviću, pripadniku (CO KoV) iz Požarevca

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić odlikovao je 49 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za izuzetne zasluge i rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije.

Zastavnik prve klase Saša Krsmanović, pripadnik Centra za obuku Kopnene vojske iz Požarevca, dobitnik Srebrne medalje za revnosnu službu, ukazao je na veliku čast i ponos jer je među odlikovanima.

– Ponosan sam na sebe i na svoje kolege iz jedinice i na sve pripadnike Vojske zbog toga što nam je predsednik Republike ukazao ovakvu čast. Medalja će meni lično, kao i mojim kolegama u budućnosti značiti još veći podstrek za postizanje vrhunskih rezultata – poručio je zastavnik Krsmanović.

Foto: Ministarstvo odbrane

U Požarevcu obeležen Dan Centra za obuku Kopnene vojske

Ceremonija svečanog uručenja odlikovanja, koje je predsednik Republike Srbije dodelio pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije, održana u Domu Vojske Srbije u Nišu.

Tom prilikom, izaslanik predsedika Republike Srbije Nikola Selaković, u prisustvu ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, uručio je odlikovanja nagrađenima.

Foto: Ministarstvo odbrane

Prenoseći pozdrave i čestitke predsednika Vučića odlikovanima, izaslanik predsednika Republike Nikola Selaković je istakao da dodeljena odlikovanja oslikavaju bogatu vojničku karijeru kroz koju su prošli pripadnici Vojske Srbije službujući u garnizonima širom bivše SFRJ, SRJ i sada Republike Srbije.

Najvažnije vrednosti vojne profesije, kao što su vernost otadžbini, posvećenost profesiji, odanost, hrabrost i disciplinovanost, solidarnost, čojstvo, dostajnostvo, požrtvovanost, i poštovanje drugih, ne mogu se uvek istaći usmenim pohvalama ili dodelom stimulativnih mera, već je važno da oni koji ih najbolje sprovode za to dobiju odlikovanje, odnosno počast, koji im odaje zahvalna otadžbina – naglasio je izslanik predsednika Selaković.

Foto: Ministarstvo odbrane

Prema njegovim rečima, odlikovani treba da budu ponosni na sebe, na trud koji su uložili u razvoj Vojske Srbije i države Srbije.

 – Znam da imate viziju, volju, znanje i iskustvo, motivaciju i plan, i da vam je potrebno više resursa, znam da ste čvrsto opredenjeni da zamišljeno sprovedete i pozivam vas na združeni napor radi unapređenja operativnih sposobnosti naše vojske. Uveren u dalje jačanje vaših operativnih sposobnosti, još jednom, u ime predsedinika Republike Aleksandra Vučića čestitam vam zaslužena odlikovanja, da ih u zdravlju i sa ponosom nosite, i u vašoj jedinici i u vašem gradu, opštini, da ih pokazujete vašoj deci, i da ona budu taj motiv da se naporan rad, posvećenost i trud isplate. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija – dodao je Selaković.

Foto: Ministarstvo odbrane

Zlatnom medaljom za zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije odlikovao je pukovinka Slađana Ristića, a još 16 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobilo je Srebrne medalje za zasluge i postignute rezultate u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije.

Za zasluge i izuzetne rezultate pokazane u obavljanju dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti Republike Srbije predsednik Vučić je odlikovao 32 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Zlatnom medaljom za revnosnu službu odlikovani su kapetan bojnog broda Petar Bošković i potpukovnik Dejan Živković, a Srebrnu medalju za revnosnu službu dobilo je 30 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI