Srednjevo i Kumane imaju ponovo ISPRAVNU vodu za piće, u Tribrodu voda...

Srednjevo i Kumane imaju ponovo ISPRAVNU vodu za piće, u Tribrodu voda ZABRANJENA za piće

JKP „Dunav Veliko Gradište“ Veliko Gradište obaveštava da je DOZVOLJENA upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Srednjevo za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju  o zdravstvenoj bezbednosti od 12.12.2018. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac  OBZIROM DA JE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA (fizičko – hemijski i mikrobiloški ispravna) u skladu sa graničnim vrednostima propisanim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Uzorak je uzet na mestu Osnovna škola – Srednjevo.

Ovo komunalno preduzeće takođe obaveštava i da je DOZVOLJENA upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Kumane za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju  o zdravstvenoj bezbednosti  od 12.12.2018. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac OBZIROM DA JE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA (fizičko – hemijski i mikrobiloški ispravna) u skladu sa graničnim vrednostima propisanim Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. Uzorak je uzet na mestu – Destilerija.

TRIBRODE:

ZABRANJUJE SE upotreba vode iz seoskog vodovoda naselja Tribrode za piće i pripremu hrane, shodno Mišljenju  o zdravstvenoj bezbednosti od 12.12.2018. godine Zavoda za javno zdravlje Požarevac ZBOG TOGA ŠTO NIJE ZDRAVSTVENO BEZBEDNA.

Zabrana će trajati dok se odgovarajućim rezultatima analiza uzoraka vode za piće ne dokaže zdravstvena bezbednost iste i obezbedi stručno mišljenje ovlašćene ustanove da se voda može koristiti za piće.

Neispravnost je fizičko – hemijska (povišena vrednost nitrata).

 

KOMENTARIŠI