-U prethodnom periodu bili smo svedoci brojnih izjava gradskih čelnika da će pitanje učestalih požara na deponiji biti rešeno, navodi se u saopštenju za medije Stranke slobode i pravde Požarevac koje u nastavku prenosimo u ceolosti.

Današnji događaj međutim pokazuje da se rešavanjem ovog problema u stvari niko i nije bavio. GrO SSP Požarevac otuda pita šta za sve ovo vreme rade gradonačelnik i direktor JKP Komunalne službe Požarevac? Šta im je to bilo preče od rešavanja problema čestih požara na gradskoj deponiji? Šta je važnije od sprečavanja ekološke katastrofe i zaštite zdravlja Požarevljana?

Foto: SSP Požarevac

SNS za 10 godina apsolutne vlasti u Požarevcu nije ni počela da rešava pitanje komunalnog otpada i deponije kojoj je davno istekao rok. Smatramo da su za ovo najodgovorniji gradonačelnik Požarevca i direktor JKP Komunalne službe Požarevac, koji su očigledno pokazali nesposobnost da zaštite zdravlje građana od izuzetno toksičnih gasova koji nastaju usled požara na deponiji.

Zbog svega navedenog Gro SSP Požarevac poziva gradonačelnika Požarevca i direktora JKP Komunalne službe Požarevac da podnesu ostavke, jer je očigledno da nemaju kapacitet da reše problem čestih požara na gradskoj deponiji, koji dovode do narušavanja zdravlja svih građana Požarevca, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI