SSP traži smenu direktora vodovoda u Požarevcu

SSP traži smenu direktora vodovoda u Požarevcu

Foto: Urban City / B.P.

-Praksa da se napamet očitava voda na vodomerima u Požarevcu se nastavlja, tako da se osim nepreciznih računa, povećava i broj skupih sudskih procesa koji se vode protiv građana, navodi se u saopštenju za medije Stranke slobode i pravde u Požarevcu koje u nastavku prenosimo u celosti.

-Ovakvim nepreciznim očitavanjem običnih i tzv. elektronskih vodomera, dolazi do povrede kolektivnog interesa potrošača i njihovog obmanjivanja. Nekada vam stigne račun od 300,00 dinara a nekad od 3.000,00 i više dinara. A onda vas vodovodna služba upućuje da sami očitavate vodomere na nekakve ceduljice i da to nosite u gore pomenuto preduzeće, dodaje se u saopštenju.

-Ovakvi paušalni računi krše Zakon o zaštiti potrošača jer su u njima upisani iznosi po principu “koliko nam treba”. Osim toga voda u Požarevcu je sumnjivog mirisa i ako se kaže da se redovno pregleda i da je ispravna, građanima se ne dostavlja na uvid ekspertiza vode sa jasnim vrednostima i potpisima lica koja za tu ekspertizu odgovaraju. 

Upozoravamo da su građani u pojedinim gradovima Srbije dobili presudu Evropskog suda po kome ne moraju da plaćaju neispravnu vodu za piće.

Zbog svega izloženog GrO SSP Požarevac zahteva smenu direktora pomenutog preduzeća Aleksandra Dimitrijevića, zaključuje se u saopštenju.

2 KOMENTARA

  1. Treba ga smeniti i radnike pokaznjavati jer oni pogresno upisuju stanja vodomera ili uopste ne ocitavaju i upisuju odprilike Voda stalno smrdi na hlor a nekad i na izbeljivac Da li je ispravna za pice neznam pijem je sto moram

  2. Ne branim nikoga, ali, koliko mi je poznato (a to jasno stoji i na računu), oni su u obavezi da fizičkim licima očitaju stanje na vodomeru do četiri puta godišnje. Svaki građanin može sam da prijavi stanje, što ja povremeno radim putem mejla. Tako da, ne znam u čemu je problem. Uplaćujte svakog meseca onoliko koliko obično trošite, a ne koliko piše na računu, pa vam neće stići veliki računi.
    Opet kažem, ne branim nikoga, ali mene je, običnog građanina bez ikakve veze u Vodovodu, lično zvao direktor Vodovoda kada sam se, opet putem mejla, žalila na slab pritisak vode. I još nekoliko puta, a kada su otklonili kvar, zvao je da proveri da li je sa pritiskom vode sve u redu. Tako da, ne dramite, već se ponašajte kao ljudi pa će se i prema vama drugi tako ophoditi.

KOMENTARIŠI