Šta kada odnos stagnira: Kako osvežiti i unaprediti ljubavnu vezu

Šta kada odnos stagnira: Kako osvežiti i unaprediti ljubavnu vezu

Postoji nekoliko različitih teorija kada je u pitanju broj godina nakon kojih u vezi dolazi do zasićenja i kada je potrebno osvežiti stvari.

Parovi koji su dugo zajedno ističu kako je potrebno s vremena na vreme raditi na vezi i truditi se da se nijedan njen deo ne zapostavi. Svaki odnos zahteva mnogo truda i vremena kako bi se svi uključeni osećali posebno i prijatno te je potrebno da naučite sve potrebne korake koje treba da preduzmete kada dođe vreme za promene.

Razgovor je najbitniji

Sve stvari se lako rešavaju ako su obe strane upoznate sa situacijom i potencijalnim problemima. Savetnici za bračnu terapiju ističu tišinu kao jedan od glavnih uzročnika problema u vezama i nezadovoljstvo partnera kada je komunikacija površna ili izostaje većim delom. Ukoliko je komunikacija problem od starta veze, ne znači da se ne može poboljšati s vremenom. Potrebno je uvek biti otvoren za rešavanje problema, savet ili razgovor o problemu. Ne kaže se uzalud da je ponekad tišina glasnija od bilo koje rasprave te je neophodno probleme rešavati komunikacijom, a ne izbegavanjem iste.

Svaki dan je poseban

Kada pomislite na sve posebne prilike, one se uglavnom vežu za proslavljanje bitnih datuma tokom godine. Ukoliko želite da izbegnete ovaj kliše i svojoj boljoj polovini priredite iznenađenje, priredite mali znak pažnje onim danima kada ne obeležavate neki značajan datum. Doručak u krevetu, omiljeno cveće i slatkiš ili večera i ples tokom radne nedelje mogu da unesu posebne momente koji će vam pomoći da se opustite i podsetite početaka veze. Vodite računa o sitnim detaljima kao što je otvaranje vrata, pravljenje kafe ili kratka masaža pre spavanja jer će ove sitnice opustiti vašeg partnera i pomoći vam da se fokusirate jedno na drugo.

Začinite stvari u spavaćoj sobi

Ne postoji bolji način da se opustite sa partnerom od pronalaska novog načina za uživanje u spavaćoj sobi. Ukoliko želite da promenite rutinu, potrebno je da se okrenete novim načinima koji vam mogu pomoći da poboljšate odnose. Promenite uobičajeni način na koji ste navikli da započinjete odnose i pronađite nove proizvode koji mogu da vam pomognu. Ukoliko je potrebno da se opustite, odgovarajući lubrikanti na bazi vode mogu da budu savršeno rešenje za postizanje najboljeg efekta i opuštajući faktor za sve koji žele da unesu promene.

Prisetite se lepih trenutaka

Evociranje uspomena može da izazove osmeh i vrati vas u najlepši period vašeg zajedničkog života. Kako biste proslavili značajan datum, odlučite da rekreirate najlepši sastanak koji ste imali sa partnerom. Bilo da se odlučite da se vratite na mesto gde ste prvi put izašli, zaprosili svoju lepšu polovinu ili da odete na putovanje koje vam je ostalo u najlepšem sećanju, ovaj povratak u prošlost će vam vratiti sve najlepše uspomene i pomoći vam da se setite posebnih trenutaka koje ste doživeli. Potrudite se oko svih detalja – vino koje ste pili, muzika koja je išla u pozadini, pa čak rezervišite i isti sto za kojim ste jednom davno sedeli.

Papirići zlata vredni

Ponekad je sve što je potrebno da osvežite vezu i unapredite odnos nekoliko reči koje će vašem partneru pokazati koliko vam je stalo. Započnite svaki dan ostavljanjem poruke u džepu vašeg partnera i ulepšajte mu dan lepom rečenicom. Pored toga, ovo može da bude i jedan od dodatnih načina komunikacije ukoliko želite da podsetite vašeg partnera na stvari koje su vam bitne – od odlaska u nabavku namirnica ili vožnju dece na aktivnosti do predloga kako da poradite na međusobnom odnosu. Često se ovaj trik koristi u poboljšanju komunikacije jer ostavlja vrata za dalji razgovor, pogotovo ukoliko smatrate da je bolje da pripremite partnera za neki dublji i značajniji razgovor.

 Svaka veza zahteva rad i posvećivanje svim njenim aspektima ukoliko želite da živite u skladu sa svojim partnerom i uživate u svim aktivnostima koje obavljate zajedno. Ne zaboravite da odvojite i malo vremena za sebe jer samo ukoliko volite i poznajete sebe, možete da delite taj osećaj sa partnerom.

KOMENTARIŠI