Štab u Velikom Gradištu: Iskopati jamu za ukopavanje leševa uginulih i eutanaziranih...

Štab u Velikom Gradištu: Iskopati jamu za ukopavanje leševa uginulih i eutanaziranih svinja

Foto: Oleksandr U.

Štab za vanredne situacije opštine Veliko Gradište u petak, 29. septembra izdao je naredbu jednoj firmi da iskopa jamu dimenzije 2×2 metra za ukopavanje leševa uginulih i eutanaziranih svinja na delu kat. parc. 1/12 KO Kumane, parcela Ramskog rita u opštini Veliko Gradište.

Pokopavanje leševa uginulih i eutanaziranih svinja izvršiti sa minimalnom debljinom zemljišta iznad leševa 0.5 metara, navodi se u naredbi.

-Nalaže se vlasnicima farmi i vlasnicima svinja na teritoriji opštine Veliko Gradište da se moraju i dalje pridržavati mera koja je propisalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede-Uprava za veterinu-Braničevski upravni okrug.

Nalaže se Odeljenju za društvene delatnosti i zajedničke poslove da u naseljima: Desine, Carevac, Tribrode, Kamijevo, ‘Fiurakovo, Popovac, Topolovnik, Knsiljevo, Biskuplje, Zatonje, Ostrovo, Požeženo,Kumane,Veliko Gradište u Kycuhe da na vidnim mestima istakne obaveštenje o pojavi i merama zaštite od zarazne bolesti kod životinja – afričke svinjske kuge.

KOMENTARIŠI