Koncert grupe Stereo MC’s 2001. godine u Beogradu se i dalje prepričava i pominje kao velika žurka koja je najavljivala neka nova vremena na početku novog veka.

Ovaj sastav nastupio je na Belgrade Beer Festu 2017. godine, ali koncert koji je održan u Hangaru 30. decembra sigurno će ostaviti pečat na publiku koja je plesala uz najveće hitove ne samo ove grupe, nego i sa svetskih top lista od 90-ih godina.

I tad, i pre toga ali i sad, jedino je bilo bitno ono što je ovaj bend želeo i hteo da nam poruči – gonna get myself connected.

Album sa istoimenim kultnim hitom „Connected“. Te 1992. pesma je izlazila iz svih zvučnika, prodavnica ploča ali i frižidera. Popela se na drugo mesto najprodavanijih izdanja godine, a sam hit uz prepoznatljivo početno dozivanje je-je-je postalo je hit koji je već trideset godina tajno oružije svakog ozbiljnog DJ-a koji je podigao temperaturu za nekoliko stepeni na danceflooru.

Pretposlednjeg dana ove 2023. godine, 30. decembra svima nam je bilo potrebno da se ponovo osetimo povezanima preko muzike i dobrog ritma.

Stereo MC’s su beogradsku publiku poveli na vanvremensko muzičko putovanje kroz njihov impresivan katalog hitova, među kojima su “Connected”, “Step It Up”, “Elevate My Mind”, “Sofisticated”, “Deep Down And Dirty” i mnogi drugi. Nezaboravna noć bila je ispunjena energijom, ritmom koji neikejenjavao i, naravno, izuzetnom zabavom, jer Stereo MC’s poseduju retku veštinu da muzikom dirnu dušu, dok istovremeno pokreću tela.

Frontmen benda je u jednom trenutku emotivno poručio: bili smo ovde 2017. godine, od tada se svet promenio, mnogo toga se desilo, ne znamo šta će se desiti do sledećeg koncerta. I onda je krenuo “Connected”.

Bilo je čak dva bisa u Hangaru u Luci Beograd, a za vreme koncerta Rob je nekoliko puta skakao po zvučnicima i bio bliže publici u prepoznatljivom stilu u radnom odelu, patikama 3M, u jednom trenutku sam pomislio da će mu motorcangle ispasti iz džepa.

Pre grupe Stereo MC’s nastupio je čuveni Darren Emerson, nekadašnji član sastava Underworld koji je sa njima bio od 1990. do 2000. godine.

Tvorac je najvećih hitova, kao pisac tekstova i muzike, a sigurno najznačajniji je naravno Born Slippy, stvar najpoznatija kao glavna tema iz čuvenog filma Trainspotting iz 1996.

Do sledećeg koncerta, znate već…

…I’m gonna get myselfI’m gonna get myselfI’m gonna get myself connected…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

KOMENTARIŠI