Stigli rezultati ispitivanja vode na Srebrnom jezeru

Stigli rezultati ispitivanja vode na Srebrnom jezeru

SREBRNO JEZERO, Foto: Urban City

Prema rezultatima najnovijih analiza Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, voda na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta ispravna je za kupače.

Ispitivanja kvaliteta vode obavljena su na uzorcima sa Gradištanske, Zatonjske i Požarevačke plaže. Ustanovljeno je da je voda na svim plažama fizičko-hemijski i mikrobiološki ispravna i preporučuje se za kupanje i rekreaciju, uz tuširanje nakon kupanja.

10 KOMENTARA

  1. Ta voda nikad nije bila dobra za kupanje, cak je bila i tabla koja je imala napomenu za eserihiju koja je misteriozno nestala kad je pocelo da se izgradjuje to mesto. Kako od jednom postade dobra ne kontam.

  2. Na Srebrnom jezeru od turizma imate samo podivljale cene, od čiste vode imate travuljinu koja se obmotava oko nogu, domaćini se nisu potrudili da očiste deo određen za kupanje pa gosti sami čupaju travu i izbacuju napolje. Tužno za ovako lepo izgrađeno mesto sa puno apartmana i puno gostiju koji se retko ponovo vraćaju jer za te pare koje ovde potroše i i kupanje u prljavoj vodi mogu dobro da se provedu i jeftinije da prođu u Grčkoj ili Crnoj Gori ili sl. OČISTITE PLAŽE DOMAĆINI. BAR TOLIKO MOŽETE…

  3. Kao neko ko je na tom jezeru proveo mladost 20 godina sve do 94 god, iz jezera je voda korišćena za kuvanje riblje čorbe, to jezero je dovedeno do nivoa obične baruštine samo zbog ne održavanja. Sada je to bara puna travuljine, sa dubinama mulja i do par metara, sav biološki otpad sa obala, lišće, drveće, pada i truli tu, i svake godine je toga sve više. Džabe su pravili SILVER LAKE, kada tu već nije oda za kupanje. Zašto se tuširati po izlasku ako je voda dobra? Zato što nije, ali to niko ne sme da kaže jer su tamo skrljani milioni, a za šta? Za kupanje u lok i? Videćemo analize u julu i avgustu, kad se zagreje jezero i krene bujanje algi. BARUŠTINA na kojoj su Beograđani napravili novi Zlatibor. Uništili bagremlje koje je bilo zaštitni znak BELOG BAGREMA kako je ovo mesto nekad i nosilo ime. Sad ne mogu tako ni da ga zovu. SILVER LAKE-SRNJE

  4. Betonska plaza je Gradistanska, ona u sredini je Pozarevacka a poslednja odmah do kampa je Beogradska, mada vidim da je sad zovu Zatonjska.

  5. Mnogo mnogo trave, domaćini bi trebalo da se potrude da počiste tu travu da mogu ljudi da se kupaju. Skupo je ali da je jezero čisto prošlo bi nekako, ovako obična skupa baruština.

  6. Bio na Srebrnom juče , kupao se bez problema voda vrh. Možda malo toplija za moj ukus ali na 36 sve je vrh. Elem da napomenem ja sam bio na ulaznom delu Jezera , tj ne onaj ka Gradištu već na suprotnoj strani ka Požarevcu, Kostolcu … Onaj fensi deo kod Gradišta je prljav i bučan , užas !

KOMENTARIŠI