Stiže LEDENI talas, ovakvo vreme nas očekuje

Stiže LEDENI talas, ovakvo vreme nas očekuje

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 25. februara, u toku celog perioda zadrzaće se umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i snegom

Foto: Urban City

Oblačno vreme sa kišom, a na istoku zemlje i sa snegom, možemo očekivati od danas sve do kraja naredne sedmice, kažu meteorolozi. Posebno visok snežni pokrivač očekuje se u Timoškoj i Negotinskoj krajini.

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, na istoku Srbije se u noći između ponedeljka i utorka, kao i naredne noći, mogu očekivati obilne snežne padavine, koje će formirati pokrivač visine od 10 do 20 santimetara.

 Lokalno se može očekivati i više santimetara snežnog pokrivača, a u planinskim predelima će se uz jak vetar stvarati snežni nanosi.
– Biće prisutna velika temperaturna razlika tokom naredne sedmice: tako se na severu očekuju temperature oko 2-3 stepena, dok će se na jugu Srbije živa kretati oko desetog podeoka, a od srede će biti čak i toplije – rekao je Đorđe Đurić, meteorolog iz “Weather2Umbrella”.

Oblačnost i padavine će, pak, biti prisutne u celoj zemlji, naglašava on, pozivajući na opreznost na istoku zemlje, gde se očekuje visok snežni pokrivač.

POŽAREVAC

U Požarevcu će biti pretežno oblačno, malo hladnije, povremeno sa kisom. Tokom noći u pojedinim delovima grada očekuje se slab sneg.

Najviša dnevna oko 5 stepeni.

Prema izgledima za narednih sedam dana, do 25. februara, u toku celog perioda zadrzaće se umereno i potpuno oblačno, mestimično sa kišom i snegom. Sneg se povremeno očekuje i u nižim predelima pa će doći do formiranja, a na planinama povećanja visine snežnog pokrivača.

Foto: AccuWeather

Sredinom naredne sedmice umeren i jak, jugoistočni vetar, u košavskom području sa udarima olujne jacine. Dnevna temperatura oko ili malo ispod prosečnih vrednosti.

Ledeni talas na kraju meseca

– Te temperature, najavljene do petka, ipak jesu prosečne za ovo doba godine. Prema današnjim prognozama postoje velike naznake za to da vikend donosi ledeni talas. Kraj februara bi mogao da donese led i sneg u celoj zemlji i da bude najhladniji deo zime kada će jutarnje temperature ići i ispod minus deset stepeni – rekao je Đurić.

KOMENTARIŠI